Kansanedustaja Honkonen: Keskustan kenttäväki janoaa suoraa puhetta, mutta kepun herrat eivät vaivaudu osallistumaan keskusteluun

Keskusta

Kansanedustaja Petri Honkosen (kesk.) mukaan keskustalaiset haluavat kiivaasti keskustella puolueen tilasta, mutta kärkihahmot välttelevät kannanottoja. 

Honkosen mukaan keskustan kenttäväki janoaa suoraa puhetta puolueen tilasta ja tulevaisuudesta, mutta kepun herrat eivät vaivaudu osallistumaan keskusteluun.

– Kentän toimijat eivät kaihda kannanottoja. Muidenkin kuin puheenjohtajakandidaattien olisi syytä kertoa näkemyksensä. Keskeisissä tehtävissä toimivat välttelevät keskustelua, osallinen olen siis itsekin, kansanedustaja Honkonen toteaa.

Honkonen kuvaa, että puolueen tila on kriittinen ja sitä ei helpota se että vastuullisissa asemissa olevat välttelevät ottamasta kantaa tulevaisuuden suuntaviivoihin.

– Olennaista nyt on kirkastaa tavoite ja päämäärä, miksi ja ketä varten olemme olemassa ja mitä tavoittelemme. Sen jälkeen on valittava strategia miten mennään kohti tavoitetta ja johdon on johdettava puolue sinne demokraattisesti, kuunnellen kenttää.

Honkosen mielestä Seppo Kääriäisen, Pekka Perttulan ja Ossi Martikaisen julkaisema essee puolueen tilanteesta tiivistää olennaisimmat ongelmat ja haasteet ja tarjoaa hyvät lähtökohdat kohti tulevaisuutta.

Honkonen vaatii johdolta aikaa myös puolueelle.

– Uudistuminen ei kuitenkaan tapahdu ilman kattavaa keskustelua, johon tulisi ottaa osaa myös niiden, jotka ovat olleet viime aikona päättävissä asemissa. Heidän näkemyksensä uuteen suuntaan on välttämätön. Hallitusvastuu ei saa jälleen tällä kertaa halvaannuttaa puolueen kehittämistä.