Kääriäinen Demokraatissa: Keskusta onnistuu hallituksessa silloin, kun se kykenee sopimaan demarien kanssa – “Marin–Saarikko -akseli on luja“

Keskusta

Politiikan veteraani Seppo Kääriäinen (kesk.) uskoo, että keskustalla on puheenjohtajansa Annika Saarikon johdolla mahdollisuudet paraneviin vaalituloksiin ja gallup-kannatukseen.

Kääriäinen kommentoi keskustan tilaa SDP:n pää-äänenkannattajan Demokraatin haastattelussa.

Kääriäisen mukaan Saarikolla on hyvä julkikuva, joka on tärkeää nykyisessä politiikan toimintaympäristössä.

Saarikon ja Katri Kulmunin välistä keskustan puheenjohtajakisaa Kääriäinen luonnehtii kansanvallan ratkaisuksi.

– Se oli kansanvaltaa ja sillä siisti – erikoisten tapahtumien jälkeen totta kai, mitä tapahtuikaan Kulmunin osalta, mutta niin se meni, Kääriäinen sanoo.

Keskustan kannatuksen nostoon vaadittava kannattajapotentiaali on Kääriäisen mukaan katsomoon siirtyneissä keskustalaisissa.

Hän arvelee, että keskustaa vakituisesti äänestäviä olisi noin 8 prosenttia. Loput ovat liikkuvia äänestäjiä.

Kääriäinen kuitenkin uskoo, että puolue voi vielä saavuttaa 20 prosentin kannatuksen, mutta jo 15 prosentin kannatuksellakin vaikutetaan merkittävästi yhteiskunnan suuntaan, jos puolueella on yhteistyökykyä.

Keskustalta Kääriäinen toivoisi enemmän omintakeisuutta.

– Jos ollaan niin kuin muut, ei sitä äänestetä. Ei seurailijaa eikä jäljittelijää äänestetä, hän sanoo.

Omintakeisuudella hän sanoo tarkoittavansa ennen kaikkea vahvaa alueellista kehittämistä, johon kytkeytyy bio- ja kiertotalouden tulevaisuus, huoltovarmuus ja omavaraisuus sekä suurin piirtein tasa-arvoinen mahdollisuus eli elää, asu, tehdä työtä ja yrittää eri puolilla Suomea.

Alueellisen kehityksen painottaminen on Kääriäisen mukaan enemmän kuin 50 prosenttia keskustan politiikan ytimestä. Hänen mielestään Saarikko on omaksumassa vahvan aluepoliittisen ajattelun.

– Hän kyllä ymmärtää, että tämä on se iso asia.

Hallituksesta pois lähtemisellä on Kääriäisen mukaan turha enää keskustassa spekuloida. Kun mukaan on lähdetty, siellä myös ollaan.

Olennaista hänen mielestään on keskustan ja demarien välinen yhteistyö. Kääriäinen näkee keskustan onnistuvan hallituspolitiikassa silloin, jos se pystyy sopimaan tiukasti demareiden kanssa yhteisistä tavoitteista ja ratkaisuista.

– Keskustan ja demareitten pitää sopia. Luulenpa, että siinä on nyt semmoinen meininki vähän meneilläänkin. Taitaa olla niin, että Marin–Saarikko -akseli on luja. Taitaa olla niin.

Kommentit (3)

 • Lukija69

  Kääriäinen on täysin väärässä siinä, että hallituksesta on turha haikailla poislähtöä, koska sinne on lähdetty. Ei se Seppo niin mene!

  Hallituksessa ollaan niin kauan kun hallitusohjelmasta ja sen tavoitteista voidaan pitää kiinni. Nyt näyttää siltä, että mm. työllistämistavoitteet sysättiin työmarkkinajärjestestöille ja sieltä on tulossa hylsy. Lisäksi näyttää siltä, että hallitus on menossa EU-elpymisrahastoon eikä se tule tekemään työllistämisratkaisuja, koska ne ovat kipeitä eivätkä kaikille hallituspuolueille käy.

  On täten turha julistaa, että siellä on oltava, jos sinne on menty. Ei tietenkään pidä olla, pitää lähteä ja lujaa, jos em. maailma ei toteudu. Sitä Keskustan kannattajat arvostavat!

 • Lukija21

  Taitaa olla, taitaa olla niin. Mitäs, jos vihervassarit eivät suostukaan Marin – Saarikko akselin takuumiehiksi?

 • Lukija95

  Voi Kepu minkä teit kun annoit sormesi maalaisliberalismille. Olisit vakiinnuttanut asemasi suurpuolueena ja päässyt pääkaupunkiseudulle, jos olisit pitänyt isänmaan etua ensimmäisellä paikalla ja säilyttänyt arvokonservatismin johtotähtenäsi. Se olisi ollut uniikkia se ja vankkumaton perusta !

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen