IL: Tämän arkisen elintarvikkeen asiantuntija jättäisi hyllyyn
Jogurtti sopii hyvin proteiiniosuudeksi aamu-, ilta- ja välipalalle, kertoo laillistettu ravitsemusterapeutti Kirsi Englund Iltalehdessä.
Englundin mukaan jogurteissa on myös kalsiumia, jodia, B-vitamiineja ja kaliumia. Eläinkunnan tuotteena jogurtti sisältää lisäksi B12-vitamiinia. Suomessa jogurtteihin lisätään vieläpä D-vitamiinia.
Englund kertoo, että jogurtit eroavat sen puolesta, että joissakin on maitotuotteissa on enemmän tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa, jota ihminen ei tarvitse ja joka saattaa nostaa kolesteroliarvoja. Siksi hän suosittelee vähärasvaista tai rasvatonta jogurttia. Rasvaisimmasta päästä ovat usein esimerkiksi turkkilaiset ja kreikkalaiset jogurtit.
Englund painottaa monipuolisen ja tasapuolisen ravinnon tärkeyttä. Kohtuulliset rasvan ja sokerin määrät jogurtissa eivät olekaan niin kovin haitallista.
– Mielestäni ihmiset pelkäävät jogurttia vähän liikaa juuri sokerin takia, mutta jos ruokavalio on hyvä, ei pieni määrä sokeria, joka jogurteissa nykyään on, ole vaarallista, Englund sanoo.