Helle ottaa koirillekin koville – Muista nämä asiat, jos meinaat virkistää lemmikkiä uimareissulla

Lemmikit

Helteet saattavat olla kuormittavaa aikaa paitsi ihmisille, myös koirille. Moni haluaisikin helpottaa lemmikkinsä oloa viemällä tämän virkistävälle uinnille.

Uimisen aloittamisessa pitäisi edetä koiran tahdissa, vaikka useimmat koirat osaavatkin uida luonnostaan, muistuttaa Agria Eläinvakuutus. Mieluiten uintia kannattaa ensin kokeilla matalassa rannassa, jossa koira voi mennä syvemmälle, jos se itse haluaa.

Koiran tulee päästä vedestä halutessaan pois omin avuin, eikä sitä saa pakottaa veteen. Jos karvakaveri ei innostu uimisesta, sen kanssa voi viettää rantapäivää niin, että eläin ottaa rennosti varjossa.

Monesti koiran pelastusliivit voivat olla hyvä varuste.

Ennen uimareissua kannattaa selvittää, missä on lähin koirille sallittu ranta. Yleisillä uimarannoilla koiraa ei saa uittaa, ellei niissä ole siihen erikseen osoitettua aluetta. Koiraystävällisiä rantoja on listattu usein esimerkiksi kuntien ja kaupunkien sivuille sekä Tassut kartalla -palveluun.

Koiraa ei pidä ikinä uittaa vedessä, jossa on tai voi olla sinilevää. Sinilevämyrkytys voi olla lemmikille todella vaarallinen. Myös meriveden juominen on huonoksi koiran vatsalle.

Rantareissulle tulisikin pakata mukaan puhdasta vettä, jota koiralle kannattaa tarjota säännöllisesti. Nesteytys on erityisen tärkeää kovilla helteillä.

Uimaleikit ovat monelle koiralle niin mieluisaa puuhaa, että lemmikki saattaa jaksaa peuhata vedessä kauankin. Lemmikin jaksamista pitää kuitenkin seurailla ja huolehtia siitä, että eläin lepäilee välillä varjossa.

Erityisen tärkeää voinnin seuraaminen on pentujen ja vanhojen koirien kohdalla, jottei koiran jaksaminen lopu kesken uinnin. Monesti koiran pelastusliivit voivat olla hyvä varuste. Liivejä kannattaa harkita etenkin erityisen innokkaille uimareille, jotka saattavat polskia kauas rannasta, sekä syvässä vedessä uidessa.

Uinnin jälkeen karvakaveri saattaa ravistella itsensä lähes kuivaksi, mutta erityisesti pitkäturkkiset koirat kannattaa vielä kuivata iho-ongelmien välttämiseksi. Kuivaa myös koiran korvat, sillä korvaan jäänyt vesi saattaa aiheuttaa ystävälle ikävän korvatulehduksen.