Ennustus keskustavaikuttaja Hokkaselta: Saarikko nousee puheenjohtajaksi, Vanhanen jatkaa kirstunvartijana

Keskusta

Raju romahdus Ylen puoluegallupissa ja Suomen Kuvalehden paljastusjuttu Katri Kulmunin (kesk.) esiintymisvalmennuksesta olivat musertava yhdistelmä.

Kulmunille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin erota valtiovarainministerin pestistä, keskustavaikuttaja Kari Hokkanen pohtii Suomenmaan blogissa.

Ero oli oikea ratkaisu, hänelle ja puolueelle, Ilkan ex-päätoimittaja tiivistää.

Hokkanen pitää hyvänä sitä, että Kulmuni aikoo pyrkiä jatkokaudelle keskustan puheenjohtajana ensi syyskuun puoluekokouksessa.

– Sen sijaan aikomus jäädä eräänlaiseksi valtioneuvoston ulkojäseneksi ei kertonut hyvästä harkinnasta. Hän on nyt vapaa ministerin rutiineista vakuuttamaan kenttää siitä, että hänet kannattaa valita jatkoon. Haastajia nimittäin ilmaantuu ihan varmasti, Hokkanen povaa.

Kisaa puheenjohtajuudesta Hokkanen pitää suotavana, sillä se ”kiinnostaa ja virkistää”.

– Oletan, että puoluekokouksessa valitaan joko Kulmuni tai pian ministeriksi palaava Annika Saarikko, luultavammin jälkimmäinen.

Hokkanen ei usko, että kumpikaan olisi valmis päästämään valtiovarainministeri Matti Vanhasta (kesk.) pois tuoreesta pestistään.

– Ei missään sanota, että puolueen puheenjohtajan tulee olla painavimman salkun haltija. Paljon viisaampaa on, että kukin ottaa sen tehtävän ja toimenkuvan, jolla parhaiten palvelee puoluetta ja isänmaata.

Hokkanen muistuttaa, että henkilövaihdoksilla demarienkin ”käyrät kääntyivät”.

– Jospa kahdella kärjellä kovia kokenut kansanliike vihdoin pääsisi kohti valoisampaa tulevaisuutta. Mahdollisuus avautui ikävällä tavalla, mutta pääasia että avautui.