Demokraatti asettelee Heinäluomaa ja Urpilaista presidenttikilpaan

Presidenttikilpa

Sosialidemokraattien päälehti Demokraatti rakentaa jo asetelmia vuoden 2018 presidentinvaaleihin.

Lehti uskoo, että demarien sisällä tiukka ottelu käydään ex-puheenjohtajien Eero Heinäluoman, 60, ja Jutta Urpilaisen, 40, välillä. Mustana hevosena lehti taluttaa radalle pääjohtaja Erkki Liikasen, 65.

Demokraatin mukaan presidenttikilpa käy kulisseissa jo kiivaana. Pääkirjoituksen tekijä päätoimittaja Mikko Salmi sanoo tietävänsä, että yhden potentiaalisen presidenttiehdokkaan tukiryhmä on jo pitänyt perustamiskokouksensa.

Salmen mukaan joka puolueessa tutkaillaan nyt presidentti Sauli Niinistön, 67, kehonkieltä, aikooko hän asettua ehdolle toiselle kaudelle.

Kokoomuksen Niinistö löi vaalien toisella kierroksella vuonna 2012 vihreiden Pekka Haaviston. SDP:n ehdokas Paavo Lipponen sai vaalien ensimmäisellä kierroksella äänistä 6,7 prosenttia.

Lipposen kannatuslukema johti Salmen mukaan siihen, että presidenttiehdokkuus ei kiinnostanut puolueen kärkihahmoja. Puolueen kannatusloikka on nyt saanut mahdollisten ehdokkaiden taustaryhmät liikkeelle.

Seuraavat presidentinvaalit käydään vuoden 2018 alussa, ensimmäinen kierros 28. tammikuuta ja mahdollinen toinen 11. helmikuuta.

Demokraatin pääkirjoitus