Amazonin tuhoamistahti järkyttää – keskustan Mikko Savola vaatii kauppasopimussuunnitelman hyllyttämistä ja väläyttää kieltoa brassiruoan maahantuonnille

Ilmastonmuutos

Euroopan unionin ja Mercosur-maiden väliset neuvottelut uudesta kauppasopimuksesta on pantava jäihin, keskustan kansanedustaja Mikko Savola vaatii.

Mercosur-alueeseen kuuluvat Brasilia, Argentiina, Paraguay ja Uruguay.

Savola on järkyttynyt tuoreista tiedoista, joiden mukaan Amazonin sademetsää poltetaan nyt nopeammin kuin koskaan mittaushistorian aikana.

Ylen mukaan sademetsän polttaminen on peittänyt savuun jopa kokonaisen osavaltion.

Brasilian äärioikeistolainen presidentti Jair Bolsonaro ei kuitenkaan pidä metsien tuhoamista maanviljelysmaan raivaamiseksi ongelmana.

Savola tuomitsee Facebook-päivityksessään Brasilian harjoittaman politiikan, joka viittaa kintaalla ilmastonmuutokselle ja ympäristönsuojelulle.

– Jos johonkin, niin Brasiliaan tulee osoittaa talouspakotteita, hän kirjoittaa.

Savolan mukaan uutiset Etelä-Amerikasta ovat osoitus siitä, että suomalaisten kannattaa suosia kotimaista ruoantuotantoa.

– Suomessa osataan niin käyttää metsää kuin tuottaa ruokaa kestävästi. Lopetetaan siis brasilialaisten elintarvikkeiden tuonti Suomeen ja korvataan se kotimaisella lihalla ja järvikalalla.