Kimmo Tiilikainen:

Puoluevaltuusto tahtoo voiton

Koulutus. Perustulo. Ilmasto. Tutkimus. Ympäristö. Perheet. Ruoka. Tietoliikenne. Metsät. Autoilu. Rakentaminen. Energia. Puistot.

Tässä maistiaisia puoluevaltuutettujen puheista Turun kokouksesta kotimatkalla muisteltuna. Listaa voisi jatkaa pitkästi, sillä keskustelua puoluevaltuustossa riitti jatkoajalle asti.

Suomi on laitettu kuntoon, kuten lupasimme. Talous kasvaa. Jokaisessa maakunnassa on tuhansien ihmisten tulevaisuus valoisampi, koska työpaikat ovat lisääntyneet.

Velaksi eläminen loppuu ensi vuonna. Eduskunnan uskotaan saavan myös soten päätökseen.

Puoluevaltuustossa Keskusta siirtyi taisteluvireeseen. Meidän ei pidä mennä mukaan vasemmiston propagandaan köyhien kurittamisesta.

Päinvastoin. Voimme olla pystypäin vaalikentillä, sillä samalla kun talous on tasapainotettu, olemme myös auttaneet pienituloisimpia.

Tuloerot eivät ole kasvaneet, kun parantunut työllisyys huomioidaan. Takuueläkettä on korotettu, samoin yksinhuoltajien lapsilisiä.

Maksuton päivähoito pienituloisimmille on laajentunut. Ensi vuonna pienimmät äitiys- isyys- ja vanhempainrahat nousevat 80 euroa kuussa.

Vaaleja emme kuitenkaan voita jo tehdyillä töillä vaan sillä mitä meillä on tarjota suomalaisille jatkossa.

Keskusta haluaa jatkaa parantuvan työllisyyden tiellä ja käyttää siitä syntyvää ylijäämää oikeudenmukaisesti ihmisten hyvinvoinnin kasvattamiseen.

Lisää opettajia nuorten tueksi. Kotiapua perheille. Perhevapaauudistus, joka parantaa perheiden asemaa.

Pienituloisimpia eläkeläisiäkin muistamme. Uudistamme sosiaaliturvan. Edistämme edullista omistus- ja vuokra-asumista.

Kokoomuskin tähtää työllisyyden kasvuun, mutta jakaisi hedelmät mielellään veronkevennyksinä. Siitä heikoimmat eivät hyötyisi.

SDP:n ja Vihreiden vaihtoehdot kääntäisivät meidät taas heikkenevän työllisyyden ja velaksi elämisen tielle. Haaveiksi jäisi Rinteen satasen lupaus eläkeläisille tai Haaviston unelmat koulutusmiljardista.

Totuus löytyisi leikkauksista. Kannattaa muistaa, että viime hallituskaudella kasvoivat vain verot, velka ja työttömyys.

Puoluevaltuutetuilla on tuntosarvet suomalaisten tuntoihin. He arvioivat tärkeimmiksi kysymyksiksi tulevissa vaaleissa koulutuksen, ilmaston, perheet ja aluekehityksen.

Keskustalla on näihin asioihin tarjolla sekä toivo että mietityt keinot.

Meillä on myös näytöt.

Tällä kaudella teimme sen minkä lupasimme. Siksi Keskustaan kannattaa luottaa myös tulevaisuudessa.

Kimmo Tiilikainen