Rusanen luopuu Pohjois-Savon keskustapiirin puheenjohtajuudesta

Keskustapiirit

Keskustan Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja vaihtuu syksyllä.

Lapinlahtelainen Juha-Pekka Rusanen luopuu puheenjohtajan tehtävästä syyskokouksessa. Vasta 27-vuotias Rusanen on luotsannut keskustan piiriä kolme vuotta.

– Nyt on sopiva hetki siirtää viestikapula eteenpäin. Haluan ilmoittaa tämän ajoissa, jotta keskustaväki maakunnassa pääsee pohtimaan puheenjohtajakysymystä. Kyseessä on merkittävä ja vastuullinen tehtävä, koska vaikuttamistyö ulottuu aina valtakunnan tasolle saakka, Rusanen kertoo.

Rusanen kuvailee puheenjohtajakauttaan mielenkiintoiseksi ja työntäyteiseksi. Rusasen puheenjohtajakauden aikana on käyty eduskuntavaalit sekä kuntavaalit.

– Päivääkään en vaihtaisi pois. Keskustan piirin puheenjohtajuus on ollut hienoa aikaa. Yhteistyö on toiminut erinomaisesti joka suuntaan, Rusanen kiittelee.

Rusanen on kolmannen kauden kunnanvaltuutettu Lapinlahdella. Hän toimii tällä hetkellä kotikunnassaan muun muassa keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Viime vaalikaudella Rusanen toimi Lapinlahden kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Tähän tehtävään hänet valittiin 22-vuotiaana iässä.

Rusanen vaikuttaa aktiivisesti maakunnan tasolla. Hänet valittiin äskettäin Pohjois-Savon maakuntahallituksen jäseneksi sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän valtuuston puheenjohtajaksi.

Nuori lapinlahtelainen vaikuttaja aikoo olla jatkossakin aktiivisesti mukana puoluetoiminnassa.

– Keskustalaisen kansanliikkeen kautta on paras vaikuttaa, Rusanen vakuuttaa.

Rusanen työskentelee tällä hetkellä kansanedustaja Elsi Kataisen ja Timo Korhosen avustajana. Koulutukseltaan Rusanen on yhteiskuntatieteiden maisteri.