Oulun Keskustaopiskelijat esittää Miriam Putulaa KOL:n puheenjohtajaksi

Keskustaopiskelijat

Oulun Keskustaopiskelijat esittää Miriam Putulaa valtakunnallisen kattöjärjestön puheenjohtajaksi.

Logopediaa Oulun yliopistossa opiskeleva Putula on toiminut vuoden 2019 ajan Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) hallituksen puheenjohtajana. Sitä ennen hän on kerännyt kokemusta toimimalla Oulun Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana. 

– Haluan tarjota oman osaamiseni nyt Keskustaopiskelijoiden käyttöön. Meidän on tehtävä töitä, jotta keskustalainen viestimme kuullaan Suomen jokaisella kampuksella Rovaniemeltä Helsinkiin ja Vaasasta Kajaaniin. Keskustaopiskelijoilla on tärkeä rooli keskustalaisessa kaupunkipolitiikassa, Putula linjaa

Miriam Putula nostaa Keskustaopiskelijoiden tärkeimmäksi tehtäväksi sivistyksen vaalimisen.

– Nyt on Keskustaopiskelijoiden mahdollisuus lähteä rakentamaan suomalaista sivistyspolitiikkaa 2020-luvulle. Vaikka valtakunnan politiikkaa tehdään liittotoimistolla, niin elävät osastot ovat paikallisen politiikan ydin. Liiton on kyettävä tukemaan osastoja entistä paremmin ja toisaalta osastojen osaaminen on otettava vahvasti käyttöön liiton politiikan tekemiseen.

Oulun Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Valtteri Paakki kehuu Miriam Putulan vakuuttaneen koko jäsenistön toimeliaisuudellaan ja yhteistyökyvyllään.

– Näemme, että saamme hänestä Keskustaopiskelijoille aatteellisen puheenjohtajan, joka auttaa meitä olemaan entistä vaikuttavampi voima kampuksilla ja niiden ulkopuolella. Keskustaopiskelijoiden rooli korkeakoulupolitiikassa tulee vain korostumaan tulevaisuudessa, Paakki ennakoi.

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja valitaan Oulussa järjestettävässä liittokokouksessa 9.-10.11.