Kuopion keskustan valtuustoryhmä: Kaupungin tilaisuuksissa on tarjottava vain kotimaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa
Kuopion Keskustan valtuustoryhmä kertoo jättäneensä valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että Kuopion tulee tarjota kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa vain kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa.
Kuopion keskustan valtuustoryhmä esittää, että linjaus ulotetaan koskemaan kaikkia kaupungin järjestämiä kokouksia, seminaareja, työpajoja, vastaanotto- ja edustustilaisuuksia ja yleisötilaisuuksia. Tavoitteena on, että Kuopiossa luovutaan kokonaan ulkomaisten ruokaraaka-aineiden käyttämisestä.
Kahvi, kaakao ja tee jätetään kuitenkin linjauksen ulkopuolelle.
Valtuustoryhmä korostaa tiedotteellaan, että suomalainen ruoka on maailman puhtainta ja turvallisinta sekä vastuullisesti tuotettua. Suomalaisia raaka-aineita voi monella mittarilla tarkasteltuna pitää kestävinä ympäristön, ilmaston, hyvinvoinnin sekä yhteiskunnan sosiaalisen kestävyyden näkökulmasta.
–Ruoka on arvo itsessään, eikä sitä pidä arvioida ainoastaan tarjoiltavan aterian hintalapun mukaan. Kotimaisten, mahdollisimman lähellä tuotettujen tuotteiden laaja ja monipuolinen käyttäminen on konkreettinen teko ympäristön, hyvinvoinnin ja koko elintarvikeketjun yrittäjien sekä työpaikkojen puolesta, Kuopion keskustan valtuustoryhmän jäsen Elsi Katainen sanoo tiedotteella.
Katainen on myös keskustan europarlamentaarikko.
Kuopion Keskustan valtuustoryhmä toteaa aloitteessaan, että päätös käyttää vain kotimaisia elintarvikkeita olisi vahva viesti myös maataloustuottajille ja elintarvikeyrittäjille.
– Kuten Suomalaisen Työn liitto on laskenut, että jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin, niin kotimaisen tuotannon kysyntä kasvaisi 900 miljoonaa euroa vuositasolla ja verotulojen määrä puolestaan 300 miljoonaa euroa. Tämän vaikutus merkitsisi vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa Suomeen, tiedotteella sanotaan.