Keskustan sivistysseura: Keskustan korjattava sivistyspolitiikan suunta – tavoiteltava opetus- ja kulttuuriministereiden salkkuja

Hallitusneuvottelut

Keskustan sivistysseura kannustaa keskustaa tavoittelemaan opetus- ja kulttuuriministereiden salkkuja ja näin korjaamaan sivistyspolitiikan suunnan.

– Vajaan kymmenen vuoden säästöpolitiikan jälkeen on aika tehdä uusia panostuksia koulutukseen ja sivistykseen. Henkinen ilmapiiri on muutettava tulevaisuususkoa ja luottamusta vahvistavaksi. Hyvä hallitusohjelma on alku, mutta toimeenpano ratkaisee. Keskustan tulee painottaa opetus- ja kulttuuriministeriötä ministerivalinnoissaan, sanoo Keskustan Sivistysseuran puheenjohtaja Arttu Karila.

Keskustan luonne ja perinne sivistyspuolueena velvoittaa keskustalaisia tarttumaan Suomen koulutuspolitiikan ruoriin, perustelee sivistysseura.

Sivistysseura kokoontui perjantaina Jyväskylään vuosikokoukseen ja otti kantaa ministerivalintoihin ja tulevan hallituksen sivistyspolitiikkaan.

Samalla yhdistys päätti uudesta hallituksestaan.

Uudelle kaudelle valittiin puheenjohtajaksi Arttu Karila, varapuheenjohtajaksi Mia Lehto, sihteeriksi Anniina Sippola ja hallituksen jäseniksi Jirka Hakala, Eemeli Rajala ja Liina Tiusanen.

– Keskustan Sivistysseuraa tarvitaan niin kuin kaikkia keskustan kentän toimijoita liikkeen uuden nousun rakentamiseksi. Uskon, että sivistysaatetta korostamalla keskusta löytää paikkansa omaleimaisena puolueena, sanoo Karila.