Keskustan Kivisaari ja Kurvinen: Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus on Seinäjoen ammattikorkeakoululle hieno asia

Keskusta

Kansanedustajat Pasi Kivisaari (kesk.) ja Antti Kurvinen (kesk.) iloitsevat valtioneuvoston päätöksestä laajentaa viiden ammattikorkeakoulun koulutusvastuuta.

– Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) osalta tämä tarkoittaa tieto- ja viestintätekniikan insinöörien kouluttamisen aloittamista uudelleen, kansanedustajat kirjoittavat tiedotteessaan.

AMK-tutkintoon johtava koulutus on haettavana ensimmäisen kerran kevään 2021 yhteishaussa ja se alkaa syksyllä 2021.

– Tieto- ja viestintätekniikan koulutus vastaa Etelä-Pohjanmaan koulutustarpeeseen. Olemme nyt ainoa maakunta ilman tätä koulutusta ja eteläpohjalaisilla yrityksillä on ollut vaikeuksia saada alan ammattilaisia. Tällä päätöksellä tämä epäkohta tulee korjatuksi, edustajat toteavat.

Etelä-Pohjalaisilta yrityksiltä on Kivisaaren ja Kurvisen mukaan tullut vahvaa tukea tieto- ja viestintätekniikan koulutusvastuun saamiselle SeAMKiin.

– Yritykset ovat myös osallistuneen koulutuksen suunnitteluun. Yritysten menestymiselle on tärkeää, että omalta alueelta löytyy myös oman alan korkeakoulutusta.

Eteläpohjalaisen edustajakaksikon mielestä tällä viikolla julkistetut koulutusvastuupäätökset, joilla usea maakuntien ammattikorkeakulu ja yliopisto saivat uusia vastuita, edustavat uudenlaista alueellisesti tasapuolisempaa keskustalaista korkeakoulupolitiikkaa.

Kurvisen ja Kivisaaren mukaan SeAMKin uudet opiskelupaikat ovat osa ketjua, jossa punamultahallitus on tukenut ensimmäisen toimintavuotensa aikana Etelä-Pohjanmaata.

– Tiede- ja kulttuuriministerin salkun myötä Keskusta sai vuosikymmenien tauon jälkeen hoidettavakseen koulutuspolitiikan salkun. Rauhallisen määrätietoisesti Hanna Kosonen tiedeministerinä on kääntänyt korkeakoulupolitiikan suunnan isommista yksiköistä ja jatkuvasta keskittämisestä hajautettuun koulutukseen, jossa uskotaan myös maakunnissa olevan huippuosaamista ja jossa tuetaan maakuntien menestystä niiden omista vahvuuksista. Korkeakoulujen kehittäminen on parasta aluepolitiikkaa, edustajat toteavat.

Kivisaari ja Kurvinen korostavat, että SeAMKin saama tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus on osa samaa ketjua, jossa hallitus on tukenut Etelä-Pohjanmaan eteenpäin menoa mm. nostamalla Seinäjoen Vaasan kanssa kaupunkiseutujen kehittämisohjelmaan ja myöntänyt rahaa Lapua – Seinäjoki VT19-välin parantamiseen.

– Keskustalaisen edunvalvonnan kärki näkyy tässä kirkkaana, edustajat iloitsevat.