Kemppi: Hallituksen budjettiesitys tukee yrittäjyyttä ja kasvua

Budjettiriihi

Kansanedustaja Hilkka Kempin (kesk.) mielestä keskustan tärkein tehtävä hallituksessa on huolehtia tasapainoisesta taloudesta.

– Jos sitä ei tehdä, ei meillä ole mahdollisuuksia ylläpitää myöskään terveyskeskuksia, kouluja ja muita tasavertaisuuden kannalta tärkeitä palveluita, hän huomauttaa.

Järkevä taloudenpito edellyttää Kempin mukaan yrittäjyyden tukemista, sillä suurin osa uusista työpaikoista syntyy pk-yrityksiin.

– Erityisen tärkeää yrittäjyyden tukeminen on seuraavien parin vuoden aikana, kun talouden suuri kuva ei ole vain ruusuilla tanssimista. Vientivetoinen teollisuutemme tarvitsee vakaata talouspolitiikkaa. Suomella ei ole varaa hukata käytettävissä olevia keinoja maailmantalouden suhdanteissa pärjäämiseksi, Kemppi painottaa. 

Nyt valmistunessa budjettiesityksessä arvostetaan hänen mukaansa yrittäjyyttä ja kasvun hakemista sekä panostetaan osaajiin.

–  Budjettiesitys jatkaa vahvasti Juha Sipilän hallituksen yrittäjämyönteisellä linjalla, Kemppi katsoo.

Hän muistuttaa, että yritystoiminta tarvitsee menestyäkseen vakaat olosuhteet. Jatkuvuus on avainasia, jotta yritykset uskaltavat investoida, työllistää ja kehittää toimintaansa.

Siksi hänen mukaansa on hyvä, että yrittäjävähennys jatkuu ja osaavan työvoiman saatavuuteen panostetaan.

– Lisäksi on tärkeää pitää huolta siitä, että yritykset kehittävät toimintaansa. Nyt tarjotut yrittäjien tuplapoistot, yritysten lainojen suuremmat valtiontakaukset sekä  TKI-kannustin verovähennyksenä ovat ehdottomia parannuksia yrityskentälle. Yritysten kone- ja laiteinvestoinneista saa jatkossa tehdä tuplapoistot aiempaan verrattuna, Kemppi listaa.

Budjetilla tuetaan myös yritysten kasvua ja kansainvälistymistä lisäämällä Business Finalndin rahoitusta. Samoin koulutukseen investoidaan 256 miljoonaa euroa.

– Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoituksen korotukset tulevat täysimääräisinä heti ensi vuonna, Kemppi tiivistää.