Kansanedustaja Hanna-Leena Mattila: Hallituspuolueiden kokoonnuttava yhteiseen talousneuvonpitoon

Keskusta

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna-Leena Mattila ehdottaa, että hallituspuolueet eduskuntaryhmineen kokoontuisivat mahdollisimman pian yhteiseen talous- ja työllisyysneuvonpitoon.

Keskustan puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa torstaina puhunut Mattila korosti, että Suomen talouden näkymät ovat heikentyneet sen jälkeen, kun hallitusohjelmasta kesäkuussa sovittiin.

– Työllisyyden kehitys polkee miltei paikallaan. Työmarkkinoilla on poikkeuksellisia jännitteitä. Kuntatalouden tilanne on hyvin vaikea, raahelaisedustaja sanoi.

Mattilan mukaan muuttuneen taloustilanteen huomioiminen on tärkeää siksi, että hallituspuolueiden yhdessä sopimat tavoitteet 75 prosentin työllisyydestä ja julkisen talouden tasapainosta vuoteen 2023 mennessä olisi mahdollista saavuttaa.

– Uskon, että ihmiset myös odottavat hallituspuolueilta nyt ensisijaisesti tekoja.

Mattilan mukaan hallituspuolueiden eduskuntaryhmien neuvonpidon tarkoitus olisi hakea lisää ratkaisuja talouden kasvun ja työllisyyden paranemisen turvaamiseksi.

– Tärkeintä on edelleen parantaa ennen muuta pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä sekä vauhdittaa kaikin tavoin investointeja Suomeen ja Suomessa, Mattila summasi.

– Yhteisen neuvonpidon koolle kutsuminen on tietenkin täysin hallituksen johdon harkinnassa, mutta aitoa tarvetta tällaiselle ”talous- ja työllisyyslammelle” olisi samaan tapaan, kuin hallituspuolueet ovat pian kokoontumassa yhteiseen ”ilmastolampeen” linjaamaan ilmastopolitiikkaa.