Jouni Kemppi jatkaa keskustan Karjalan piirin johdossa

Keskusta

Keskustan Karjalan piiri valitsi syyskokouksessaan lappeenrantalaisen Jouni Kempin jatkamaan.piirin puheenjohtajana.

Varapuheenjohtajina valittiin niinikään jatkokaudelle Pilvi Hyttinen Lappeenrannasta ja Antti Rämä Luumäeltä.

Puheenjohtaja Kempin mielestä keskustalle erityisen tärkeä teema on lapset ja lapsiperheiden arki.

– Syntyvyys on koko Suomen ja Etelä-Karjalan keskeinen tulevaisuushaaste. Meidän tulee miettiä miten voimme auttaa lapsiperheitä paremmin heidän arjessaan, hän totesi puheessaan.

Piirissä käydään Kempin mukaan valmistautumaan jo kuntavaaleihin ja keskitytään myös järjestöllisiin asioihin.

– Minuun voi ottaa yhteyttä, mikäli kuntavaalit kiinnostavat, puheenjohtaja rohkaisi.

Kannanotossaan Karjalan piiri haluaa kotimaista ruokaa päiväkoteihin, kouluihin ja hyvinvointiasemille.

– Piiri kannustaa kaikkia Etelä-Karjalan kuntia ja kuntayhtymiä suosimaan lähellä tuotettua kotimaista ruokaa. Kunnat, kuntayhtymät ja Saimaan Tukipalvelut Oy voisivat päättää ja ottaa tavoitteekseen puolittaa ulkomailta tuotavien ruuan raaka-aineiden kulutuksen vuoteen 2025 mennessä.

Keskustan Karjalan piiri korostaa, että kotimaisia raaka-aineita suosimalla ruuan päästövaikutukset pienenevät, ja samalla vaikutetaan kotimaiseen työllisyyteen ja paikallistalouteen, eettisiin tuotantotapoihin, eläinten hyvinvointiin, ympäristön monimuotoisuuteen ja ihmisten terveyteen.

– Ulkomaisista tuotteista ei tarvitse luopua kokonaan, mutta niiden merkittävä vähentäminen on kunnissa suotavaa, kiteyttää puheenjohtaja Jouni Kemppi piirin kannan.

Uusina henkilöinä keskustan Karjalan piirihallituksen valittiin Juho Heikka Keskustanuorten edustajana, Mirva Hyvärinen Lappeenrannasta, Jari Karhu Lappeenrannasta, Leea Ohtamaa Taipalsaarelta, Kari Terho Imatralta ja Pekka Ässämäki Savitapaleelta.

Vanhoina jäseninä uudessa piirihallituksessa jatkavat Teemu Europaeus Rautjärveltä, Tarja Husu-Tuuliainen Lemiltä, Anni Lifländer Ruokolahdelta, Eveliina Lohko Keskustanaisten edustajana, Jukka Lohko Lappeenrannasta, Merja Mälkiä Luumäeltä ja Sami Saukkonen Parikkalasta.