Yli puolet saksalaisista saanut täyden koronarokotussarjan – viime viikkoina rokotustahti on hidastunut

Vaaleihin valmistautuvassa maassa mietitään, miten kansaa saataisiin rokotettua enemmän.
Ulkomaat

Yli puolet Saksan väestöstä on täysin rokotettu koronavirusta vastaan, kertoo maan terveysministeri.

Terveysministeri Jens Spahnin mukaan kaikkiaan noin 42 miljoonaa saksalaista on saanut täyden rokotussarjan ja noin 61 prosenttia väestöstä on saanut ensimmäisen rokotteen.

Spahn sanoo Twitterissä, että tuleva syksy ja talvi näyttävät koronatilanteen kannalta sitä turvallisemmalta, mitä useampi ihminen ottaa koronarokotteen.

Rokotustahti Saksassa kiihtyi kevään aikana verkkaisen alun jälkeen. Viime viikkoina rokotukset ovat edenneet jälleen hitaammin, mikä on herättänyt maassa pelkoja helposti tarttuvan deltamuunnoksen leviämisestä.

Koska koronatartunnat ovat olleet nousussa, on syksyn liittopäivävaaleihin valmistautuvassa Saksassa keskusteltu siitä, miten kansaa saataisiin suostuteltua koronapiikille enemmän.

Keskiviikkona Saksassa kirjattiin yli 2700 uutta koronavirustartuntaa ja edellisten seitsemän päivän aikana todettiin 15 tartuntaa 100 000:ta ihmistä kohden, maan terveysviranomaiset vahvistavat.

Toisin kuin esimerkiksi Ranskassa, on Saksassa toistaiseksi hylätty ajatus pakollisista rokotuksista esimerkiksi terveydenhoidon henkilökunnalle.

Viime viikolla liittokansleri Angela Merkel kehotti saksalaisia ottamaan koronarokotuksen, jotta tartunnat kääntyisivät laskuun.

Merkelin kansliapäällikkö vuorostaan väläytti mahdollisuutta, että Saksassa saatetaan asettaa uusia rajoituksia rokottamattomille.

Tällä hetkellä Saksassa pääsee esimerkiksi ravintoloihin, elokuvateattereihin ja urheilukatsomoihin tuoreella negatiivisella testituloksella tai jos on täysin rokotettu.

Spahn sanoi aiemmin heinäkuussa, että rokotetuilta ei aiota Saksassa vaatia täyttä koronasulkua, jos maassa nousee uusi epidemia-aalto.