Ylen toimittaja julkaisi Sipilän viestit

Pääministerin mukaan Ylen toiminta on ollut tarkoitushakuista
Sipilä

Ylen toimittaja Salla Vuorikoski on julkaissut pääministeri Juha Sipilän kanssa viime viikonloppuna käymänsä viestinvaihdon.

Vuorikoski kertoo, että sekä hän itse että Ylen johto ovat päätyneet siihen, että yleisöllä on oikeus saada tietoa yhteiskunnallisesti merkittävän asian taustoista.

Viestit ovat luettavissa Vuorikosken Facebook-sivulla .

Sipilän Vuorikoskelle välittämää kansalaispalautetta toimittaja ei julkaise, sillä sille ei hänen mukaansa ole painavaa journalistista tarvetta.

Viesteissä Sipilä ilmaisee närkästyksensä siitä, että hänelle ei ole annettu riittävää mahdollisuutta kommentoida Ylen uutista, jossa kerrottiin pääministerin sukulaisten yrityksen Terrafamelta saamasta tilauksesta.

­– Olisin ilman muuta kommentoinut – et vaan antanut siihen käytännössä mitään mahdollisuutta. On kohtuutonta odottaa tässä tehtävässä noin nopeaa vastaamista, Sipilä toteaa.

– Enää ei ole mitään järkeä kommentoida, koska juttu on jo tehty ja vahinko tapahtunut. Lapset ja kaukaiset sukulaiset on vedetty epämääräiseen vihjailevaan juttuun, missä ei ole mitään totuuden sidettä, ei mitään, hän jatkaa.

Sipilä korostaa, ettei tiedä mitään sukulaistensa yhtiön asiakkuuksista.

– Ei ole aika riittänyt sukulaisten kanssa seurusteluun, vaikka mieli tekisi joskus kysellä kuulumisia.

Lapset ja kaukaiset sukulaiset on vedetty epämääräiseen vihjailevaan juttuun.

Juha Sipilä

Sipilän mukaan Ylen toiminta on ollut tarkoitushakuista.

– Me emme tarvitse oppositiota ollenkaan, niin puolueellista Ylen viestintä on ollut tämän vaalikauden aikana. Tämän ovat todenneet erityisesti ne kansanedustajat, jotka ovat olleet pidempään mukana.