Viranomaiset aloittivat Navalnyin tukijoiden kiinniotot heti aamusta Venäjällä

Muun muassa Navalnyin läheinen liittolainen ja oppositiopoliitikon tiedottaja otettiin kiinni
Venäjä

Venäjällä poliisi on ottanut kiinni vangitun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tukijoita hänen tuekseen suunniteltujen mielenosoitusten alla.

Navalnyin liittolaisten mukaan poliisi on tehnyt tänään etsintöjä Navalnyin Pietarin-toimistoilla ja ottanut kiinni oppositiovaikuttajan läheisen liittolaisen Ljubov Sobolin ja tiedottajan Kira Jarmyshin.

–  Etsintöjä on tehty aamuvarhaisesta. Toimiston kuvaaja sekä useita vapaaehtoisia ja aktivisteja on ollut kohteena, toimiston Twitter-tilillä kirjoitettiin.

Sobolin asianajajan Vladimir Voroninin mukaan siviilipukuiset poliisit ottivat Sobolin kiinni taksista. Voroninin mukaan Sobol vietiin poliisiasemalle, mutta häntä ei päästetty pois poliisiautosta.

Navalnyin tukijoukot ovat suunnitelleet tälle päivälle mielenosoituksia yli sadassa kaupungissa.

Kansalaisjärjestö OVD-infon mukaan poliisi on tehnyt etsintöjä ja ottanut kiinni aktivisteja yli kahdessakymmenessä kaupungissa.

Viranomaiset ovat varoittaneet ihmisiä osallistumasta mielenilmauksiin, jotka ovat heidän mukaansa laittomia. Viranomaiset ovat vedonneet muun muassa koronasäännöksiin.

Navalnyin tukijoukkojen koolle kutsumissa mielenosoituksissa tammi- ja helmikuussa otettiin kiinni yli 10  000 ihmistä ympäri maata.

Navalnyi kärsii parhaillaan noin kahden ja puolen vuoden mittaista vankilatuomiota rangaistussiirtolassa runsaan sadan kilometrin päässä Moskovasta. Hän on ollut syömälakossa kolme viikkoa, jotta saisi parempaa lääkärinhoitoa.