Väyrynen: Elämme omituisia aikoja

Hallitus

Suomalaisen kansanvallan toteutumista ajatellen elämme peräti omituisia aikoja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) kirjoittaa blogissaan.

Väyrysen mukaan kevään hallitusohjelma lupasi hyvää. Eurooppa-politiikkaa, maahanmuuttoa ja turvallisuuspolitiikkaa koskevat linjaukset vastasivat perussuomalaisten ja keskustalaisten laajan enemmistön näkemyksiä.

Kuitenkin keskustameppi löytää hallituksen politiikasta paljon sanottavaa.

– Ulkosuhteissa on toteutettu politiikkaa, joka ei vastaa kansan enemmistön tahtoa, Väyrynen sanoo.

Hallituksen ja koko EU:n maahanmuuttopolitiikkaa on Väyrysen mukaan hoidettu kehnosti.

Euroalueessa aiotaan pysyä, vaikka jäsenyys on tuhonnut Suomen talouden ja vaikka se estää taloutemme tervehtymisen, Väyrynen kynäilee.

– Tästä syystä yritetään toteuttaa sisäistä devalvaatiota ja tasapainottaa julkista taloutta leikkauspolitiikalla. Tähän liittyviä ratkaisuja kansa laajalti vastustaa.

Euroalueen tukipolitiikkaa on jatkettu. Väyrynen ennustaakin, että hallitus aikoo pala palalta hyväksyä niin sanotun viiden presidentin suunnitelman euroalueen muuttamiseksi velkaunioniksi ja liittovaltioksi.

Väyrynen kummeksuu myös suhtautumista Ranskan pyyntöön antaa sille sotilaallista apua terrorismia vastaan käytävässä taistelussa.

– Hallitus on ilmoittanut, että avun antamisen tiellä oleva laki on tarkoitus muuttaa. Alexander Stubb (kok.) on todennut, että tämä avaa mahdollisuuden sotilaallisen avun antamiseen myös Baltian maille.

Väyrysen mukaan suunnitteilla näyttää olevan, että EU tulkitaan sotilasliitoksi, jota kautta Suomella olisi velvoite antaa myös sotilaallista apua eurooppalaisille Nato-maille.

– Tätä kautta Suomi vietäisiin hallitusohjelman vastaisesti sotilasliitto Naton jäseneksi.

Paavo Väyrysen blogi