Vanhanen: Tunnin junan väliasemat huomioitava

”Kaavoitussuunnitelmia ei kannata lykätä”
Liikenne

Keskustaedustaja Matti Vanhanen vaatii, että myös väliasemat otetaan huomioon, kun kehitetään tunnin junan hanketta Helsingin ja Turun välille.

– On alusta alkaen ajateltava siten, että väliasemat Salo, Lohja ja Espoo ovat suunnitelmissa kaikessa mukana, Vanhanen sanoo.

– Se takaa sen, että Etelä-Suomen kasvu voi jakautua myös näille paikkakunnille ja tuo tervettä kilpailua varsinkin pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoille.

Vanhanen uskoo, että hanke  vahvistaa kasvukäytävää pääkaupunkiseudun ja Turun välissä,.

– Se luo Turun seudulle uusia kehitysmahdollisuuksia, joista koko Suomi hyötyy ja se ottaa käyttöön välissä olevan laajan alueen kehitysmahdollisuudet.

Vanhanen huomauttaa, että koska reitin varressa on jo nyt hyvä maantieyhteys, ei kaavoitussuunnitelmia kannata lykätä odottamaan radan vihkiäisiä.

– Nyt pitää luottaa siihen, että rata tulee. Vaikka alkuvaiheessa liikennettä kulkisi kumipyörilläkin, ei se haittaa.

Keskustaedustaja toivoo, että liikennekaaren jälkeen hallitus onnistuu viemään eteenpäin myös väyläyhtiöhanketta.

– Me tarvitsemme nyt liikenneinfran suuria investointeja varten toimivan rahoitusmallin, jonka avulla kunnianhimoisia hankkeita saadaan toteutettua.

Vanhanen neuvoo, että tunnin junan ja Jäämerenradan kannattajien kannattaa nyt ryhtyä yhteistyöhön molempien suurhankkeiden toteuttamiseksi.