Vanhanen asettuu MTV:llä Marinin tueksi – “Pääministerilläkin oikeus näyttää ideologista väriä“

Politiikka

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) puolustaa MTV:n haastattelussa pääministeri Sanna Marinia (sd.), joka sai elikeinoelämän väen loukkaantumaan toivottuaan yrityksiltä yhteiskuntavastuuta.

Vanhanen katsoo, että Marinia on ymmärretty tahallaan väärin ja hänen puheitaan on ylitulkittu.

– Kun pääministeritasolta lausutaan mielipiteitä, niin se aina painaa ja siihen myös reagoidaan, mutta kyllä tässä minusta on myös jonkin verran tahallisen väärinymmärtämisen piirrettä keskustelussa nähtävissä, hän muotoilee.

Vanhanen painottaa, että myös pääministerillä on oikeus näyttää ideologista väriä. Hän huomauttaa vielä, ettei tämä tarkoita koko hallituksen olevan asiasta samaa mieltä tai tekemässä jonkinlaisia päätöksiä.

Jupakka alkoi, kun yt-neuvottelusuman yhteydessä Marin peräänkuulutti vakavaraisilta yrityksiltä yhteiskuntavastuuta koronakriisin keskellä ja muistutti valtion tukeneen myös yrityksiä anteliaalla kädellä.

Marinin kommenteista pahoitti mielensä muun muassa Perheyritysten liitto, joka totesi pääministerin sanojen särähtäneen korvaan ja tuntuneen pahalta.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi puolestaan kaipaili pääministeriltä pohdintaa siitä, mikä on valtion vastuu kilpailukyvystä ja mitä se voisi tehdä.

Juttua korjattu 30.9. klo 9:28: Juho Romakkaniemen titteli on toimitusjohtaja, ei puheenjohtaja.