Saarikko yritysten yhteiskuntavastuusta nousseesta keskustelusta: “Tuntemani yrittäjät ovat ylpeitä siitä hyvästä, mitä heidän veroeuroillaan kansalaisille tarjotaan“

Politiikka

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko hämmästelee vastakkainasettelua lietsovaa keskustelua, joka syntyi pääministeri Sanna Marinin (sd.) yritysten yhteiskuntavastuuta koskevista kommenteista.

Facebook-päivityksessään Saarikko korostaa, että keskustassa yrittäjiä, palkansaajia ja valtiota ei nähdä toistensa vastapuolina, vaan kaikkien pitäisi olla mieluummin samalla puolella pöytää.

– Kun tässä onnistumme, on meillä eväät rakentaa menestyvää ja vastuullista hyvinvointi-Suomea myös tuleville sukupolville, Saarikko kiteyttää.

Saarikko puolustaa kirjoituksessaan suomalaisia yrittäjiä, jotka tarjoavat työtä monille ihmisille.

Hänen mukaansa yrittäjät maksavat mielellään veronsa Suomeen ja ovat ylpeitä siitä, mitä Suomi voi verorahoilla tarjota kansalaisilleen.

Yrittäjät myös arvostavat vakaata ja ennustettavaa yhteiskuntaa, jossa eriarvoisuus, korruptio tai rikollisuus eivät rehota.

– Vaikka kärkkäimpien edunvalvojien puheesta sitä ei näekään, arvostavat suomalaiset yrittäjät hyvinvointivaltiotamme, joka merkitsee vakautta, osaavaa ja hyvinvoivaa työvoimaa, toimivia väyliä ja verkkoyhteyksiä, sekä rehtejä virkamiehiä ja viranomaisia, Saarikko sanoo.

Saarikon mukaan moni suomalainen vientiyritys pitää kunnia-asianaan toimia Suomessa mahdollisimman laajasti. Irtisanomisia ne pitävät viimeisenä vaihtoehtona myös vaikeassa koronatilanteessa.

– Etenkin vientimarkkinoilla toimivien yritysten keskeinen viesti tässä ajassa on, että jos suomalainen työ häviää maailmalla kilpailussa ruotsalaiselle tai saksalaiselle, ei tätä työtä Suomessa enää ole, Saarikko summaa.

Vastakkainasettelua vastaan Pääministerin haastattelusta on syntynyt vastakkainasettelua lietsova keskustelu…

Julkaissut Annika Saarikko Sunnuntaina 27. syyskuuta 2020

Kommentit (3)

 • Lukija21

  Saarikko puhuu yrittäjistä ja Marin yrityksistä. Molemmat (siis yrittäjät ja yritykset) kantavat ja ovat kantaneet vastuunsa Suomesta, näistä nuoren polven politiikoista en ihan varma ole.

 • Lukija69

  Turhaa puhetta molemmat. On päivän selvää, että käytännössä julkisen sektorin raha tulee vain ja ainoastaan yrityksistä, joita myös yrittäjät ovat. Mitä paremmin menee yrityksillä, sitä paremmin menee yhteiskunnalla.

  Osakeyhtiölaki linjaa, että yrityksen on tuotettava voittoa omistajilleen. Totta kai. Miksi sijoittaa ja investoida yritykseen, jos voittoa ei ole odotettavissa. Miksi valtion pitäisi ensi sijassa edistää yritysten kilpailukykyä? Siksi, että se on ainoa keino pitää huolta myös heikommassa asemassa olevista. Hallituksen toimet suotuisan yritysympäristön edistämiseksi eivät ole riittäviä. Joustavuutta tarvitaan!

 • Lukija71

  Saarikko on oikeassa. Meillä on mieheni kanssa molemmilla omat yritykset. Lukuisten kuitittomien myyntien ehdottajille on riittänyt vastaus, että maksamme veroja niin kauan, kun lapsi saa koulussa syödäkseen. Tuloksen on oltava voitollista, vain siitä syystä olemme voineet jatkaa toimintaamme kumpikin omalla toimialallamme koronasta huolimatta ilman yhteiskunnan apua. Marinin puheet loukkaavia.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen