Ukraina kertoi upottaneensa kaksi venäläistä partiovenettä Mustallamerellä

Alukset tuhottiin Ukrainan mukaan Käärmesaaren vesillä
Ukrainan sota

Ukraina kertoi maanantaina upottaneensa kaksi venäläistä partiovenettä Käärmesaaren lähellä Mustallamerellä. Raptor-partioveneiden kohtaloksi koituivat turkkilaisvalmisteiset miehittämättömät ilma-alukset.

Ukrainan puolustusministeriö julkaisi myös rakeista, ilmasta otettua kuvaa, jossa näkyy räjähdys pienehköllä sotilasaluksella. Ukrainan ilmoitusta ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Raptor-veneissä voi olla yli 20 ihmistä. Niiden aseistuksena ovat yleensä konekiväärit. Niitä käytetään tiedustelutehtävissä ja maihinnousujen tukialuksina.

Käärmesaaren puolustajista tuli kuuluisia heti sodan alussa, kun ukrainalaissotilaat kehottivat siepatussa radiokeskustelussa heitä antautumaan määrännyttä venäläistä Moskva-alusta suorin sanakääntein poistumaan.

Ukrainan posti julkaisi myöhemmin tapahtuman kunniaksi postimerkin, jonka kuvassa ukrainalaissotilas näyttää sota-alukselle keskisormea.

Moskva upposi myöhemmin Mustallamerellä. Ukrainan mukaan se upotti aluksen ohjuksilla, mutta Venäjän mukaan aluksella tapahtui onnettomuus.