Taksilain epäkohtia ryhdytään korjaamaan vuodenvaihteessa, arvioi liikenneministeri Marin

Ministeriö kuuntelee loppuvuoden ajan viranomaisarvioita taksilain korjaustarpeesta
Taksilaki

Hallitus ryhtyy korjaamaan taksiliikenteessä ilmenneitä epäkohtia lainsäädäntöprosessilla, joka alkaa näillä näkymin vuodenvaihteen tuntumassa, arvioi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) STT:lle.

– Asiassa tullaan etenemään niin, että eri viranomaisten kanssa tehdään vielä tämän vuoden puolella kokonaisarviointi ja selvitys siitä, miltä osin lainsäädäntöä pitää muuttaa, ja todennäköisesti vuodenvaihteessa käynnistämme lainsäädäntöhankkeen näiden epäkohtien korjaamiseksi.

Mahdolliset lakimuutokset kohdistuvat taksiliikenteen turvallisuuteen, harmaan talouden torjuntaan ja taksien alueelliseen saavutettavuuteen, jotka on kirjattu hallitusohjelmaan.

Ministeri ei vielä ota kantaa siihen, millainen mahdollisten lakimuutosten sisältö olisi. Hän kertoo odottavansa viranomaistahojen, kuten verohallinnon, kilpailu- ja kuluttajaviraston sekä liikenne- ja viestintäviraston arvioita lain muutostarpeista.

– Toiveeni on, että pystymme mahdollisimman ripeästi etenemään varsinaisessa lainsäädäntötyössä ja lopulta eduskuntakäsittelyssä, Marin kertoo.

Vuosi sitten voimaan tullut uusi taksilaki on heikentänyt asiakkaiden luottamusta taksipalveluihin, käy ilmi Taksiliiton teettämästä kyselystä. Uusi taksilaki muun muassa vapautti taksien hinnoittelun ja kilpailun.

Suomen Taksiliiton mukaan edellisen hallituksen ennustama taksien käytön lisääntyminen ei ole toteutunut, ja kuluttajien halu käyttää taksia on vain laskenut luottamuspulan vuoksi.