Suvi Mäkeläinen on keskustanuorten uusi puheenjohtaja: ”Me voimme muuttaa tätä maailmaa”

Keskustaa tarvitaan rakentamaan siltoja ihmisten, ajatusten ja alueiden välillä, puheenjohtaja linjaa
Keskustanuoret

Keskustanuoret valitsivat puheenjohtajakseen Suvi Mäkeläisen, 23.

Urjalan kunnassa kasvanut Mä­ke­läi­nen opis­ke­lee Tam­pe­reen yli­o­pis­tos­sa yh­teis­kun­ta­tut­ki­mus­ta.

– Kiitos koko sydämen pohjasta tästä luottamuksesta, tuore puheenjohtaja sanoi liittokokousväelle Joensuussa sunnuntaina.

Mäkeläinen kiitti erityisesti kilpakumppaneitaan Anna Sirkiää, 25, ja Jere Nuutista, 24, mukavasta kampanjakiertueesta ja hyvistä keskusteluista.

– Aivan varmasti liittomme menee tästä entistä suuremmalla tarmolla eteenpäin. Kiitos Anna ja Jere, olette aivan mahtavia.

Mäkeläinen myönsi, että edessä oleva työ vetää nöyräksi.

– Keskustanuoret pitää saada uusille urille ja puolue pitäisi pelastaa. Ei varmastikaan tule helppo puheenjohtajan tehtävä, nöyrin mielin menen sitä kohti.

Ennen valintaa pidetyssä ehdokaspuheessa Mäkeläinen kantoi huolta äärioikeiston aktivoitumisesta.

Uusnatsit marssivat viikko sitten Tampereella Mäkeläisen kodin lähellä. Mukana oli iso joukko nuoria.

– Osattomuus, yksinäisyys ja syrjäytyminen ovat bensaa ääriajattelun liekeille. Vihapuheen, populismin ja poliitisen radikalisoitumisen vahvistuessa meidän on tarjottava nuorille vaihtoehto.

– Mahdollisuutemme ja haasteemme on koota erilaiset nuoret yhteen Lapista ja Helsingistä, idästä ja lännestä, kaupungista ja maalta. Keskustanuoret on enemmän kuin vaihtoehto ääripäille. Keskustanuoret on se silta, joka yhdistää mielipiteiden erilaiset saarekkeet. Me olemme ihmisyyden, tasa-arvon ja kansanvallan silta, Mäkeläinen sanoi.

Hän näki, että keskustaa tarvitaan enemmän kuin koskaan rakentamaan uudestaan siltoja ihmisten, ajatusten ja alueiden välillä.

Mäkeläinen sanoi, ettei hänestä saa valmista puheenjohtajaa keskustanuorten eteen.

– En olisi ikinä uskonut seisovani tässä. Muutos epävarmasta poliitikonalusta puheenjohtajaehdokkaaksi on tapahtunut osin huomaamattani.

– Jos valitsette minut, ette saa valmista ihmistä tai puheenjohtajaa, mutta saatte puheenjohtajaksi ihmisen, joka on valmis oppimaan teidän kanssanne, taistelemaan järjestön ja aatteen puolesta. Me voimme muuttaa tätä maailmaa, ollaan yhdessä enemmän.

Ensimmäisellä kierroksella Mäkeläinen sai 80, Sirkiä 67 ja Nuutinen 52 ääntä.

Toisella kierroksella Mäkeläinen sai 104 ja Sirkiä 92 ääntä.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Janne Kallunki ja Reetta Paukkunen.