Suomessa raportoitu 541 uutta koronavirustartuntaa – tartunnoista 227 pääkaupunkiseudulla

Koronavirus

Suomessa on raportoitu 541 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Näistä 227 raportoitiin Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Eniten uusia tapauksia on todettu Helsingin ja Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5  205 tartuntaa, mikä on 2  216 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Koronaepidemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu yhteensä 24  307 tartuntaa.

Perjantaihin mennessä Suomessa oli raportoitu 393 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Sairaalahoidossa oli perjantaina koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 152 ihmistä, ja heistä 19 oli tehohoidossa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella kielletään maanantaista alkaen kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet. Enintään 10 henkilön tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää. Päätöksen asiasta antoi Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Eilisen jälkeen Päijät-Hämeessä on todettu 26 uutta koronavirustartuntaa.

–  Tärkeintä on välttää fyysisiä lähikontakteja perhepiirin ulkopuolisten kanssa, sanoo yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen tiedotteessa.

Myös esimerkiksi Kainuun sote suosittelee Kainuussa enintään 10 henkilön kokoontumisia sisätiloissa. Kasvosuojaimia suositellaan käytettäväksi, jos turvavälejä ei ole mahdollista säilyttää.

Kanta-Hämeessä ei suositella järjestettäväksi yli 10 hengen yksityistilaisuuksia. Lisäksi yleisötilaisuuksissa suositellaan pidättäydyttävän yli 10 hengen tilaisuuksista.

Juttua täydennetty ja otsikkoa muokattu klo 13.20.