Stubb aikoo toistaa menestysreseptinsä – satoja puheluja kokousedustajille

Kokoomuskisa

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb yrittää toistaa aiemman menestysreseptinsä. Hän on jo aloittanut perusteellisen puhelinkampanjan, jonka kaltaisella hän nousi yllättäen kokoomuksen puheenjohtajaksi kaksi vuotta sitten.

Julkistaessaan perjantaina kampanjateemansa Stubb kertoi soittaneensa jo ”yli 100 mutta alle 500” puhelua puoluekokousedustajille.

Asetelmakin on sama.

Kaksi vuotta sitten Stubb kukisti kokoomuksen raskassarjalaisten tukeman ennakkosuosikin Jan Vapaavuoren. Nyt raskassarjalaiset ovat ryhmittyneet pitkälti Petteri Orpon taakse.

Stubbin kampanja perustuu vahvasti tulevaisuuden teemoihin.

Kampanjan slogan on Ylihuomenta, kokoomus. Stubbin mukaan kokoomuksen on oltava johtava tulevaisuuspuolue.

– Työ sekä Suomen että kokoomuksen uudistamiseksi on kesken, Stubb sanoo.

Hänen ohjelmansa sisältää muun muassa 10 teesiä tulevaisuudesta. Teesit sisältävät esimerkiksi kannustavuutta, sivistystä, työtä ja kilpailua koskevia kohtia.

– Tulevaisuudessa menestyy puolue, joka ottaa vahvan myötäotteen muutosten mahdollisuuksista eikä pelkää kurkistaa myös horisontin tuolle puolen, on Stubbin ohjelman ensimmäinen teesi.

Hän korostaa myös, että Suomen paikka on kaikissa läntisten demokratioiden tärkeissä yhteistyöjärjestöissä, mukaan lukien Natossa.

Stubb arvioi, että Suomen taloudessa on orastavia myönteisiä merkkejä, Talous ei enää supistu eikä työllisyys heikkene.

– Nyt on pistettävä pökköä pesään.

Suomi menestyy Stubbin mukaan avautumalla, kansainvälistymällä ja tekemällä työtä. Niiden ansiosta Suomi lähti nousukiitoon 1990-luvun lamankin jälkeen.

Stubbin haastajista kansanedustaja Elina Lepomäki avasi kampanjansa torstaina.

Orpo aloittaa kampanjansa myöhemmin.

Stubb sanoo, ettei hän halua tehdä pesäeroa kumpaankaan kilpakumppaniinsa. Itseään hän kuvaa moderniksi keskustaoikeistolaiseksi.

Kokoomuksen puoluekokous valitsee puheenjohtajan 10.–12. kesäkuuta Lappeenrannassa. Ensimmäinen puheenjohtajatentti järjestetään tiistaina Seinäjoella.