Sote-valiokunnan oppositioedustajat: Kokoomus ja keskusta torppasivat uudelleen Vaasan keskussairaalan laajan päivystyksen

Sote-valiokunta

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat syyttävät kokoomusta ja keskustaa Vaasan keskussairaalan laajaa päivystystä koskevan kansalaisaloitteen torppaamisesta.

Valiokunta otti 67 000 allekirjoitusta keränneen kansalaisaloitteen uudelleen käsittelyyn hallituksen sote-uudistuksen kaaduttua. Aloitteessa vaadittiin lakimuutosta, jolla olisi turvattu vaasalaisten ja Pohjanmaan rannikkoseudun asukkaiden sote-palvelut.

Oppositioedustajat Kristiina Salonen (sd.),Ilmari Nurminen (sd.), Krista Kiuru (sd.), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.), Aino-Kaisa Pekonen (vas.) ja Veronica Rehn-Kivi (r.) vetoavat tiedotteessaan perustuslakivaliokunnan lausuntoon muun muassa kielellisistä oikeuksista.

– Eduskunnan perustuslakivaliokunta on sote-uudistuksen yhteydessä toistuvasti todennut, että kielelliset perusoikeudet toteutuisivat parhaiten, jos sekä Vaasan että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä on laajan päivystyksen yksiköt. 

– Valiokunnan tänään keskiviikkona käymässä valmistavassa keskustelussa kävi ilmi, että sote-uudistuksen kaatumisesta huolimatta kokoomus ja keskusta eivät edelleenkään ole valmiita turvaamaan Vaasan ja Pohjanmaan rannikkoseudun elintärkeitä palveluita.

– Kokoomuksen ja keskustan edustajien äänillä kansalaisaloite hylättäneen huomenna, tiedotteessa todetaan.

Myös sinisten edustaja Vesa-Matti Saarakkala on tukenut sote-valiokunnassa kansalaisaloitteessa esitettyä lakimuutosta.