Sipilä haluaa jatkaa keskustan puheenjohtajana – "Minulla on kaksi suosikkijoukkuetta, joita en hylkää koskaan"

Puoluevaltuusto

Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa kuultiin sunnuntaina puheenjohtaja Juha Sipilän ilmoitus olla käytettävissä Sotkamon puoluekokouksessa jatkokaudelle.

– Pyrin keskustan puheenjohtajaksi. Minulla on kaksi suosikkijoukkuetta, joita en hylkää koskaan. Toinen on Oulun kärpät, toinen Suomen Keskusta, Sipilä perusteli ja sai raikuvat aplodit.

Myös varapuheenjohtajaehdokkaat Hannakaisa Heikkinen, Katri Kulmuni, Antti Kurvinen, Pekka Pöyry ja Juha Rehula pitivät kokouksessa esittelypuheenvuoronsa.

– Keskusta tarvitsee nyt luottamusta, rohkeutta ja tahtoa. Olemme sanoneet 110 vuotta olevamme köyhän asialla, mutta näkyykö aate teoissamme? Onko meillä käsitystä, miltä näyttää tämän päivän köyhyys, Heikkinen kysyi.

– Haluan kysyä, miksi olemme mukana tässä kansanliikkeessä. Luulen, että monelle kaikista tärkein syy on vaikuttaminen. Niin minullekin, Kulmuni korosti.

– Aate- ja arvopohjamme on kestävä, eikä sitä tarvitse muuttaa. Toivoisin, että se puhuttelisi paremmin tämän hetken ja tulevaisuuden suomalaisia. Meidän pitää pystyä tekemään aktiivista aluepolitiikkaa, mutta tapojen pitää olla erilaisia, Kurvinen vaati.

– Keskusta pitää huolta koko Suomesta. Kukaan muu ei kanna sitä vastuuta perheistä ja heikompiosaisista. Vain yhtenäinen, vahva Suomi on kyllin vahva huolehtimaan heikompiosaisista, Pöyry painotti.

– Ihmiset odottavat keskustalaiselta kansanliikkeeltä vastauksia tämän ajan ongelmiin. Turvallisuuden luominen on meidän keskeisiä tehtäviämme. Me olemme niiden ihmisten äänitorvi, joilla ei ole etujärjestöjä takanaan, Rehula sanoi.