Saudi-Arabia sanoo Ranskan pidättäneen väärän miehen epäiltynä toimittaja Khashoggin murhasta

Saudi-Arabia

Saudi-Arabian Ranskan-suurlähetystö sanoo Ranskan pidättäneen väärän miehen epäiltynä saudiarabialaisen toimittajan Jamal Khashoggin murhasta.

Ranskan viranomaiset pidättivät tiistaina Pariisissa Charles de Gaullen lentokentällä miehen, jolla on sama nimi kuin yhdellä Khashoggin murhasta epäillyllä. Saudi-Arabian suurlähetystön mukaan pidätetyllä miehellä ”ei ole mitään tekemistä” Khashoggin murhan kanssa, ja lähetystö vaati miehen välitöntä vapauttamista.

Saudi-Arabian tiedustelulähteen mukaan lentokentällä pidätetyn miehen nimi on yleinen maassa ja lisäksi Ranskan olettama epäilty on parhaillaan vankilassa Saudi-Arabiassa.

Ranskan poliisi pidätti miehen, koska Turkki on antanut hänestä pidätysmääräyksen. Mies oli matkustamassa Pariisista Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin.

Pidätetyn niminen mies on yksi 26 ihmisestä, joita epäillään Khashoggin vuonna 2018 tapahtuneesta murhasta. Khashoggi murhattiin, kun hän meni Turkin Istanbulissa Saudi-Arabian konsulaattiin hoitamaan paperiasioitaan.

Khashoggin murhasta on aloitettu Turkissa vuonna 2020 oikeudenkäynti.