Saarikko lähti "Maijan" kyydissä kamarille – "Poliisiasiahan tästä tuli"

Valtiovarainministeri tutustui poliisin työhön
Poliisi

Poliisiasiahan tästä tuli. ”Maijan” kyytiin ja kamarille, Annika Saarikko kertoo kokemuksestaan Facebook-tilillään.

Valtiovarainministeri toki täsmentää, että hän oli poliisin hoteissa vapaaehtoispohjalta ja poliisiylijohtajan kutsusta.

– Sovimme vierailusta samassa yhteydessä kun sitouduimme turvaamaan määrärahojen tason ensi vuodelle. Koska edellytimme, että määrärahojen kasvun on näyttävä kenttätyössä, halusin tietää, mitä työ todella on, Saarikko kertoo.

Poliisiasiahan tästä tuli. ”Maijan” kyytiin ja kamarille vapaaehtoispohjalta – poliisiylijohtajan kutsusta.Sovimme…

Julkaissut Annika Saarikko Keskiviikkona 27. lokakuuta 2021

Keskustan puheenjohtaja Saarikko jakoi päivityksessään myös joukon kuvia, joissa hän on sekä poliisiasemalla että partion mukana. Hän toteaa tekstissään, että turvallisuutta ja lakia on puolustettava, ja tässä poliisi on peruskysymysten äärellä jatkuvasti.

– Paine ja vastuu ovat raskaita, vaikeita ratkaisuja tehdään joka päivä. Samalla työyhteisön hyvä henki ilahdutti.

– Onneksi meillä on poliisi, johon voimme luottaa. Se ei ole kaikkialla maailmassa itsestäänselvää, Saarikko huomauttaa.

Valtiovarainministeri muistuttaa myös, että hallitus on tehnyt vaikuttavia ratkaisuja poliisin toimintaedellytysten parantamiseksi.

– Hallituksessa olemme nyt päätöksillämme viime vuosien aikana kääntäneet poliisien määrän nousuun, jotta rikokset selvitettäisiin tehokkaammin ja hädässä poliisi saapuisi nopeammin. Tästä uudesta suunnasta haluan pitää kiinni.