Ryhmäjohtaja Kurvinen: En allekirjoita, ettei hallituskumppanien kanssa olisi mitään ideologista liimaa

Varapuheenjohtaja Lohi on todennut, että hallituspuolueilta puuttuu liima.
Politiikka

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei jaa puolueen varapuheenjohtajan näkemystä siitä, että hallituspuolueilta puuttuu ideologinen liima.

–  En allekirjoita sellaista käsitystä, ettei olisi mitään ideologista liimaa, mutta onhan se kiistatonta, että talous- ja yrittäjyysasioissa meillä on vaikkapa vasemmistoliiton kanssa kovia jännitteitä, hän kommentoi STT:lle eduskunnassa.

Keskustan varapuheenjohtaja Markus Lohi sanoi Suomenmaa-lehden mukaan puolueen Lapin piirin virtuaalisessa tupaillassa, että hallituspuolueilta puuttuu ideologinen liima.

–  Lähtökohtaisesti voin tunnustaa sen, että eihän hallituspuolueilla ole keskenään – suhteessa keskustaan – sellaista ideologista liimaa, jonka varaan tämä rakentuisi, vaan se liima on hallitusohjelma, Lohi sanoi.

Kurvinen sanoo, että puolueella on paljon yhteistä maaperää esimerkiksi RKP:n kanssa. Myös vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa jaetaan tiettyjä ajatuksia, hän luettelee.

Pääministerin lausunnot viime ajoilta liittyen UPM:n Kaipolan tehtaan sulkemiseen ja Metsäteollisuus ry:n irtautumiseen työehtosopimuksesta ovat Kurvisesta olleet epäonnistuneita.

Hän sanoo olevansa pääministeri Sanna Marinin (sd.) kanssa samaa mieltä siitä, että yritysten pitää kantaa yhteisvastuuta.

–  On kuitenkin harmillinen juttu, että pääministeri ei pystynyt sanomaan sitä, että yritykset eivät ole pahoja, hän sanoo.

Myös Lohen mukaan pääministerin lausunnot ovat hermostuttaneet hallituskumppani keskustan riveissä.

Keskustassa häiritsee hänen mukaansa ulostulot, joissa pääministeri maalaa hallitusta aika vasemmalle vaikkapa työmarkkinapolitiikassa ja suhteessa yrityksiin.

Marin on kysynyt muun muassa metsäyhtiö UPM:n yhteiskuntavastuun perään sen jälkeen kun yhtiö ilmoitti sulkevansa Kaipolan paperitehtaan keskellä koronaepidemiaa. Lisäksi hän otti tiukasti kantaa Metsäteollisuus ry:n päätökseen irtautua työehtosopimustoiminnasta.

Marinin kommentit nousivat tikunnokkaan myös eilen valtion ensi vuoden budjetista käytävässä keskustelussa eduskunnassa.

Lohen kommenteista kertoi myös Uusi Suomi.

Kommentit (3)

 • Lukija21

  GeenivaraOppi: ”Jos perunajauhoa ei ole liisterin valmistamiseksi, voit näyttää ryhmälle kuinka perunaliima toimii”.

  Ei oikein näytä toimivan, koska sitä pitää päivittäin vakuutella. Toivotaan, että liima kestäisi edes kevääseen saakka.

 • Lukija26

  Keskustapuolueen on turha jatkaa Hallitusyhteistyössä ,jos pääministeripuolue SDP – kokoajan antaa negatiivisia lausuntoja yrittäjistä ja Suomen teollisuuden isämaallisuudesta vähättelevään sävyyn pääministeri Marinin suulla . Yhteistyökumppaneita tulee kyllä löytymään oikealta . Hallitusohjelmasta on pääministerinkin pidettävä kiinni ,niin kauan kuin tämä Hallittuspuolue on toimintakykyinen ?

 • Lukija26

  Keskustapuolueen kannattajat ovat keskustassa ja enemmän oikealla kuin vasemmalla olevat Vasemmistoliitto ja SDP . Liimaa on yhdessä sovittu Hallitusyhteistyö koko suomen parhaaksi ,muuta liimaa emme tarvitse . Sosialismi Ei ole meidän tavoite . Vaan Isänmaan etu .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen