Puolustusministeri Niinistö: Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö vahvoissa jengoissa

Puolustusyhteistyö

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mukaan Suomen ja Ruotsin tekemä puolustusyhteistyö on vahvoissa jengoissa.

– Sitä on vaikea kammeta enää pois kurssiltaan. Olemme tehneet viimeksi tänä kesänä yhteistyöasiakirjan Ruotsin kanssa, jossa määritellään, millä alueilla teemme yhteistyötä ja miten sitä kehitetään. Uskon, että yhteistyö sotilaallisella tasolla jatkuu ja kehittyy huolimatta siitä minkälainen hallitus Ruotsiin tulee, Niinistö sanoi maanpuolustuskurssin avajaisissa pitämänsä puheen jälkeen.

Ruotsin parlamenttivaalien alustava tulos on äärimmäisen tiukka. Hallitusneuvotteluista voi odottaa vaikeita, sillä punavihreä blokki ja porvariblokki ovat hyvin tasaväkisiä.

Niinistön mukaan Ruotsin kanssa on ollut tämän vaalikauden aikana ja aikaisemminkin erinomaista ja syventyvää puolustusyhteistyötä, ja Niinistö toivoo sen jatkuvan myös Ruotsin uuden hallituksen aikana.

– Nähtäväksi jää, minkälainen hallitus sieltä muotoutuu, mutta ainakin tämän hallituksen kanssa on ollut hyvää yhteistyötä. Olen ymmärtänyt, että suurin piirtein kaikissa puolueissa Ruotsissa suhtaudutaan myötämielellä, aivan niin kuin Suomessakin, tähän Suomen ja Ruotsin väliseen puolustusyhteistyöhön, Niinistö sanoi.