Puheenjohtaja Sipilä Etelä-Savon piirikokouksessa: Keskusta voi yllättää taas – voittamalla vaalit

Kevään piirikokouskierros starttasi Etelä-Savosta – ”Äänestäjät eivät ole kadonneet mihinkään”
Etelä-Savo

Kukaan ei uskonut neljä vuotta sitten, että saavutamme tavoitteemme talouden tasapainottamisesta ja työllisyysprosentin nostosta. Me pystymme jälleen yllättämään, nimittäin voittamalla nämä eduskuntavaalit, innosti keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vuosikokousväkeä Etelä-Savossa sunnuntai-iltana.

Puheenjohtaja kuvaili ladun olevan keskeltä vapaa.

– Kunhan emme ammu viimeisellä ammuntapaikalle neljää ohi, niin hyvä tästä tulee!

– Vaalikentillä vaistoaa sen, että ihmiset haluavat nyt jutella ja kertoa asioista ihan oikeasti. Tavoitteemme on voittaa vaalit Suomessa ja täällä Kaakkois-Suomen vaalipiirissä, totesi Mäntyharjun valtuustosalissa pidetyssä kokouksessa piirin puheenjohtaja ja kansanedustajaehdokas Kirsi Olkkonen.

Kultaisella ansiomerkillä muistettu Erkki Liukkonen kertoi keskustan tilan olleen katastrofaalinen 1960-luvun lopulla.

– Mutta siitäkin noustiin, Liukkonen muistutti.

Hän muistutti myös toisesta asiasta.

– Eivät äänestäjät ole mihinkään kadonneet, Liukkonen tsemppasi väkeä vaalitaistoon.

Sipilän innostavan alustuksen jälkeen käydyssä keskustelussa nousi tuttuja teemoja: sote, ammattiyhdistysliike, maaseutu, metsätalous.

Mikkeliläinen Juhani Alanen kertoi Etelä-Savon olevan Suomen ja jopa koko Euroopan vanhusvoittoisin maakunta.

– Täällä kaivataan sotea kipeästi, eikä neljän vuoden päästä vaan mahdollisimman nopeasti.

Ristiinalainen Keijo Partio opasti keskustaa toimimaan niin, että ammattiyhdistysliike pystyisi näkemään puolueen yhteistyökumppanina.

– Julkisuuskuvassa ainakin ammattiliitot pitävät keskustaa vain pahana, heidät pitäisi saada ymmärtämään meidän ajavan myös heidän asiaa.

Kokouksessa oli paikalla ehdokkaita koko vaalipiiristä. Imatralainen Pekka Räty suri jopa maaseudun interiöörin katoavan, koska talot ja maatilojen rakennukset ovat menettäneet markkinoilla arvonsa.

Rädyn vaalipäällikkö imatralainen Hemmo Suikki kantoi huolta maataloustuottajista. Hänestä puolue ei ole pystynyt tukeman ahdinkoon joutuneita tuottajia tarpeeksi.

– Karjaa on teurastettu ja tiloja lopetettu viime kesän jälkeen. Mistä maatalous katoaa, sinne se ei helposti enää palaa.

Sipilä jakoi huolen maaseudun elinvoimaisuudesta.

– On vaikeaa löytää hallituspohjaa, joka suostuisi tukemaan maaseutua enemmän, hän pahoitteli.

Mäntyharjulainen Erkki Karjalainen kyseli ARAn myöntämistä eläkeläisille suunnatuista remonttitukimahdollisuuksista. (Kuva: Päivi Vento)

Etelä-Savon keskustan eduskuntavaaliehdokkaat jättivät kokouksessa kannanottonsa maakunnan tulevaisuudesta.

– On yhteistyön ja palvelun aika, sillä Etelä-Savo pärjää, kiteyttävät Laura Hämäläinen, Jari Leppä, Maritta Mynttinen, Kirsi Olkkonen ja Arto Sepponen.

He esittävät konkreettisia toimenpide-ehdotuksia kuten jokaisen kunnan keskustaajamasta löytyvä palvelupiste, joka voi olla kiinteä tai liikkuva.

– Siellä pystyisi hoitamaan Kela-asioita, TE-palveluja, veroasioita ja sieltä voisi löytyä poliisin lupapalvelut. Sieltä annettaisiin neuvoja ja käytännön apua asioiden hoitamiseen niin asukkaille kuin vapaa-ajan asukkaillekin, ehdokkaat visioivat.

Muokattu kello 15.52: piirikokouksessa oli Arto Sepponen, ei Arto Seppänen.