Posti-kiistan käsittely jatkuu, hallituspuolueet kokoustivat myöhään yöhön – keskustan eduskuntaryhmä koolla kello 14 alkaen

Hallituksen luottamus mitataan eduskunnassa keskiviikkona
Politiikka

Posti-kiistan selvittely jatkuu myös tänään, kun hallituksen luottamusta mittaava eduskunnan välikysymysäänestys lähestyy.

Keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu kello 14 alkaen.

Iltalehden mukaan kokouksessa on tarkoitus äänestää siitä, luottavatko keskustan kansanedustajat pääministeri Antti Rinteeseen (sd.).

Hallituspuolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoustivat eilisiltana medialta salassa myöhään yöhön. Kokouksen sisällöstä tuli hyvin niukasti tietoa julkisuuteen.

Valtioneuvosto tviittasi kokouksen jälkeen, että puheenjohtajat kävivät keskustelun poliittisesta tilanteesta.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Posti-kiistan käsittely jatkuu puolueissa vielä tänään ja esimerkiksi keskustan eduskuntaryhmän on tarkoitus kokoontua.

Hallitus vastaa opposition välikysymykseen tiistaina, ja keskiviikkona on vuorossa äänestys hallituksen luottamuksesta.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike vaativat välikysymyksessään selvyyttä muun muassa siihen, antoivatko pääministeri Antti Rinne (sd.) ja kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) oikeaa tietoa eduskunnalle Postin työriidassa esillä olleiden pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrosta.

Posti-kiista johti perjantaina Paateron eroon.