Poliisi selvittää Lapualla omatekoisen pommin räjäytystä ja sen mahdollista yhteyttä Pride-tapahtumaan

Putkireiskapommin epäillyt tekijät olivat nuoria, joiden kerrotaan häiriköineen kirjastolla aiemminkin
Kotimaa

Poliisi selvittää Lapualla omatekoisen pommin räjäytystä ja sen mahdollista yhteyttä Pride-tapahtumaan. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Pohjanmaan poliisille tehdyn rikosilmoituksen mukaan Lapuan kirjaston tuulikaapissa räjäytettiin maanantaina kotitekoinen pommi. Poliisin mukaan tiedossa ei vielä ole, liittyykö teon motiivi tekopaikan lähellä järjestettyyn Pride-tapahtumaan. Esitutkinta on alussa, ja poliisi selvittää tapahtumien kulkua. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario KatiSusanna Lukkarinen ei vielä osaa arvioida esitutkinnan valmistumisaikataulua, mutta pyrkimys on selvittää tilanne nopeasti.

Tekijöiksi epäillään neljää nuorta miestä, joiden tuntomerkit ovat poliisin tiedossa. Samojen tekijöiden epäillään häiriköineen kirjastossa aiemmin, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Lukkarisen kertoo, että kyseessä oli niin sanottu ”putkireiskapommi” eli viemärinavausnesteestä valmistettu kotitekoinen pommi.

Lukkarisen tietämyksen mukaan kyseinen Pride-tapahtuma on Lapualla ensimmäinen laatuaan.

–  Voi olla, että tapaus ei liity Pride-tapahtumaan. Nämä nuoret ovat aiemminkin häiriköineet kirjastolla, Lukkarinen sanoo STT:lle.