Pekka Sauri: Aluepolitiikka nousi akuuttiin valokeilaan

Politiikka

Suomalainen aluepolitiikka on noussut akuuttiin valokeilaan, vihreänä poliitikkona ja mediapersoonana tunnettu Pekka Sauri näkee.

– Itä-Suomen elinkeinoelämän toimintaympäristö muuttui kertaheitolla, eikä tilanne tule paranemaan pitkään aikaan – ehkä vuosikymmeniin, hän kirjoittaa Suomenmaan blogissaan.

Sauri katsoo, että Itä-Suomen tulevaisuus ei voi jäädä vain energiapuun tuotannon varaan.

Hän viittaa myös valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) puheisiin siitä, että Itä-Suomen tukemisessa ei voi olla kyse vain valtion antamista tukipaketeista, vaan tarkoitus on löytää uusia keinoja ja mahdollisuuksia muuttuneessa tilanteessa.

Saurin katse kääntyy kuntien tehtäviin sote-uudistuksen siirtäessä sosiaali- ja terveyspalvelut laajemmille alueille.

– Kuntien elinvoimatehtävään on ladattu paljon odotuksia, ja nyt sen tehtävän onnistuminen nousee etenkin Pähkinäsaaren rajan itäpuolella arvoon arvaamattomaan.

Sauri uskoo, että tärkeää on myös liikenteen edellytyksistä huolehtiminen rautatie- kuin lentoyhteyksineenkin, samoin kuin korkeakoulutuksen ylläpitäminen itäisessä Suomessa.

Sauri myös toivoo, että suomalaiset valitsevat kesälomakohteekseen Itä-Suomen, joka on ”täynnä hienoja nähtävyyksiä ja elämyksiä”.