Pandemioita tulee lisää ja ne tappavat yhä enemmän ihmisiä, synkistelee YK – Itävallan posti keksi humoristisen vastavedon

Koronavirus

Tulevaisuudessa pandemiat lisääntyvät ja tappavat entistä enemmän ihmisiä, jos ihmiset eivät muuta radikaalisti suhtautumistaan luontoon, varoitti YK:n biodiversiteettipaneeli raportissaan torstaina.

Paneelin mukaan eläimissä on noin 850  000 uuden koronaviruksen kaltaista virusta, jotka voivat tarttua ihmiseen. Elinympäristöjen tuhoaminen ja kyltymätön kuluttaminen johtavat siihen, että eläinten taudit tarttuvat entistä todennäköisemmin ihmisiin.

–  Ei Covid-19 -pandemian – tai minkään muunkaan pandemian – syntyyn liity mitään mystiikkaa. Samat ihmisen toimet, jotka kiihdyttävät ilmastonmuutosta ja biodiversiteetin häviämistä, ruokkivat myös pandemiariskiä maataloutemme välityksellä, sanoi raportin tekemistä johtanut Peter Daszak torstaina.

Raportin mukaan nykyinen koronapandemia on järjestyksessään kuudes sitten vuoden 1918 influenssapandemian. Kaikkien perimmäisenä syynä on ollut ihmisen toiminta.

Koronaviruspandemian luvut jatkoivat torstaina kasvuaan. Venäjällä rekisteröitiin vuorokauden aikana yli 17  700 uutta koronavirustartuntaa, mikä on uusi päiväkohtainen ennätys. Tästä huolimatta Venäjä ei aio asettaa laajoja liikkumisrajoituksia eikä sulkea yrityksiä.

Presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjällä on selkeä ymmärrys siitä, miten toimia, eikä sulkuja siksi tarvita.

Espanjan parlamentti taas hyväksyi torstaina poikkeustilan jatkamisen puolella vuodella koronapandemian vuoksi. Poikkeustilan on nyt määrä päättyä 9. toukokuuta.

Ruotsissa koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan. Viranomaiset ilmoittivat torstaina ottavansa käyttöön tiukemmat suositukset kolmella uudella alueella eli Tukholman sekä Länsi- ja Itä-Götanmaan lääneissä.

Itävallan posti yrittää tuoda vähän valoa koronapimeyteen julkaisemalla korona-aiheisen postimerkin, joka on painettu vessapaperille. Tällä muistutetaan koronahamstraajien suosikkituotteen tärkeydestä.

Perjantaina myyntiin tuleva merkki maksaa 5,50 euroa. Puolet hinnasta menee hyväntekeväisyyteen.