Paavo Väyrynen eroaa tähtiliikkeestä ja pyrkii presidentiksi kansanliikkeen tuella

Tähtiliikkeen tulevaisuutta pohditaan eurovaalien jälkeen
Väyrynen

Paavo Väyrynen eroaa perustamastaan Seitsemän tähden liikkeestä, puolue kertoo. Tähtiliikkeen mukaan Väyrynen johtaa puoluetta eurovaaleihin saakka, minkä jälkeen hän luopuu puheenjohtajuudesta ja puolueen jäsenyydestä.

Tähtiliikkeen vuosikokouksen yhteydessä Väyrynen asetettiin puolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleissa. Väyrysen presidentinvaalikampanjaa varten perustetaan erillinen kansanliike.

– Emme ole tällä hetkellä eduskuntapuolue, emmekä voi asettaa ehdokasta. Sen vuoksi on perustettava kansanliike. Väyrynen haluaa profiloitua sitoutumattomana ehdokkaana ja Seitsemän tähden liike käytännössä vain tukee Väyrysen ehdokkuutta, tähtiliikkeen puoluesihteeri Seppo Hauta-aho kertoo.

Väyrynen sai eduskuntavaaleissa reilut 1 200 ääntä, eikä tullut valituksi uudelle kansanedustajakaudelle. Hauta-aho kuitenkin katsoo, että Väyrysen saavuttama 6,2 prosentin kannatus vuoden 2018 presidentinvaaleissa enteilee hyvää seuraaviin vaaleihin.

– Sauli Niinistö ei ole ehdolla, ja Paavo voitti keskustan ja SDP:n asettamat ehdokkaat. Eikä hän edes Laura Huhtasaarelle (ps.) hävinnyt kovin paljoa, Hauta-aho sanoo.

Väyrynen on ollut ehdolla presidentinvaaleissa neljä kertaa aiemmin. Ensimmäisen kerran hän pyrki presidentiksi vuoden 1988 vaaleissa.

Väyrynen on ehdolla myös eurovaaleissa. Puolueen mukaan Väyrynen aikoo liittyä samaan ryhmään Italian Viiden tähden liikkeen kanssa, jos hänet valitaan Euroopan parlamenttiin.

Tähtiliikkeellä on kaikkiaan 20 ehdokasta eurovaaleissa. Näiden joukossa on myös eduskuntavaaleissa ehdokkaana ollut liikemies Peter Fryckman.

Puoluesihteeri Seppo Hauta-ahon mukaan tähtiliikkeen tulevaisuutta pohditaan eurovaalien jälkeen.