Ota nämä vinkit huomioon tietokonekaupoilla

Tietokoneet

Moni opiskelija hankkii uuden tietokoneen syksyllä. Koneen valinta voi kuitenkin olla vaikeaa, koska teknisten tietojen tulkinta vaatii ymmärrystä ja kokemusta.

–  Mikäli konetta käytetään yksinomaan opiskeluun, voi pienempitehoinen kone riittää hyvin. Opiskelijat kuitenkin monesti käyttävät konetta moniin eri tarkoituksiin, suoratoistoihin, pelaamiseen tai kuvien ja videoiden editointiin, jolloin koneessa pitäisi olla jo enemmän tehoja, Powerin tuotepäällikkö Juha Kortelainen kertoo. 

Konetta ostaessa huomiota kannattaa kiinnittää näyttöön ja painoon, sillä pienempää konetta on helpompi liikutella. Näyttöresoluutioilla taas on merkitystä siihen, millaista koneella on tehdä töitä. Peruskäyttöön riittää hyvin keskimääräisten koneiden 1920×1080 -resoluutio.

Toinen tärkeä piirre on akunkesto. Täydellisessä opiskelukoneessa akku kestää vähintään koulupäivän verran, eli noin kahdeksan tuntia. Tärkeää on myös varmistaa, että tietokoneen prosessori eli suoritin on riittävän hyvä koneen käyttöön.

– Keskusmuistissa minimi on 4 gigatavua, mutta kannattaa panostaa 8 gigatavun keskusmuistiin. Pienemmän kohdalla tehot laskevat nopeasti, Kortelainen opastaa.

Jotta koneella on helppoa tehdä töitä, siihen kannattaa ladata Office-paketti. Myös tietoturvan merkitys on suuri. Jos kone tulee käyttöön lukiolaiselle kannattaa suosia koneita, joissa on Windows-pohjainen käyttöjärjestelmä, koska muut käyttöjärjestelmät eivät ole yhteensopivia lukiossa käytettävän Abitti-ohjelmiston kanssa.