Ohisalo harmittelee ilmastoasioiden ja koulutuksen jäämistä muiden asioiden alle vaalikeskusteluissa

Kuntavaalit

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo harmittelee ilmastoasioiden ja koulutuksen jäämistä muiden asioiden alle kuntavaalien puheenjohtajatenteissä. Hänen mukaansa se selittää vihreiden vaalitappiota.

Vihreät ovat Ylen ennusteen mukaan saamassa kuntavaaleissa 10,9 prosentin kannatuksen, mikä on 1,6 prosenttia vähemmän kuin neljä vuotta sitten.

–  Valitettavasti vaikkapa puheenjohtajatenteissä ei ole juurikaan puhuttu ilmastonmuutoksesta tai koulutuksesta. Ne arjen tärkeimmät kysymykset on tuntuneet jääneen ensinnäkin ehkä koronan alle ja sen jälkeen aamupalakohujen ja muiden alle, mitä pidän harmillisena, Ohisalo sanoi Ylen haastattelussa.

Ohisalo muistutti, että vihreille näyttäisi vaalitappiosta huolimatta olevan tulossa historiansa toiseksi paras kuntavaalitulos.

Ohisalo arvioi, että vihreiden lopullinen tulos saattaa muodostua Ylen ennustetta paremmaksi. Hän viittasi viime päivien nousujohteisiin galluplukuihin ja siihen että, suurten kaupunkien ääniä on edelleen paljon laskematta.

–  Odotetaan loppuu asti, ja katsotaan, mitä sieltä tulee, Ohisalo sanoi.

Ohisalo myöntää, että puolueessa odotettiin, että puolue on vaaleissa Helsingin suurin puolue, kuten se on ollut viime eurovaaleissa ja eduskuntavaaleissa.

–  Jos se nyt jää toteutumatta, niin se tulee sitten myöhemmin, Ohisalo sanoi viitaten Helsingin suurimman puolueen asemaan.