Nämä kesäautot viedään nyt käsistä – "Tässä vaiheessa vuotta saatetaan tehdä ihan heräteostoksia"

Autoilu

Korona-aika näkyy suomalaisten autohankinnoissa, kertoo Kamux Hämeenlinnan myyntipäällikkö Ilari Kiviniemi. Monet käyttävät vähentyneestä ulkomaan matkailusta säästyneitä rahojaan esimerkiksi kesäautoon, moottoripyörään tai matkailuautoon.

Kesäautojen varusteluun ollaan nyt valmiita panostamaan hieman runsaammin, mutta hankintojen luonne vaihtelee Kivimäen mukaan edelleenkin budjetin ehdoilla.

– Jos miettii vaikka opiskelijaa, joka ostaa auton vain kesäksi, niin niissä maksimi aika lailla pyörii 3 000–5 000 euron paikkeilla. Työssäkäyvien kesäautoissa hinnat saattavat nousta nyt helposti jopa 25 000–45 000 euron luokkaan, Kivimäki avaa.

Kuuminta kysyntä on tällä hetkellä käytetyissä avoautoissa.

– Nyt haetaan avoautoa joko kovalla tai rättikatolla sekä isoa konetta hyvällä murinalla. Ylipäätänsä avoautot alkavat kasvattaa suosiotaan kelien lämmetessä, kun fiilikset ovat korkealla kesälomien ja muiden takia. Tässä vaiheessa vuotta saatetaan tehdä ihan heräteostoksia, ja nyt korona-aikana monella on tähän jäänyt matkailusta ylimääräistä rahaa.

Suosituimpia kesäautomalleja ovat Mercedes-Benz S, Mercedes-Benz C, Volkswagen Golf, Ford Mustang sekä Porche 911, Kamuxilta kerrotaan.

Kesäauton hankinnassa on syytä pitää järki päässä, vaikka lomatunnelmat olisivatkin korkealla. Hintavertailua kannattaa Kiviniemen mukaan tehdä jo etukäteen netissä, jolloin tietää, kuinka paljon vastaavista menopeleistä ollaan yleensä valmiita maksamaan.

Muita huomioon otettavia asioita ovat auton jälleenmyyntimahdollisuudet ja yleinen kunto.

–  Jos pelkästään kesäksi hankkii autoa, niin melkein tärkeimpiä kriteerejä on se, että sen saa syksyllä myytyä vielä kohtuullisella hinnalla pois ja ettei siihen mitään isompia vikoja tulisi kesän aikana. Eli toisin sanoen hyvä on tarkistaa, että kaikki isommat huollot on tehty, ja että ei tarvitsisi tehdä mitään kalliimpia investointeja siihen kesän aikana, kuten vaikkapa vaihtaa renkaita tai tuulilasia, Kivimäki hoksauttaa.