MV-julkaisun rahat saattavat olla lopussa – julkaisu katosi verkosta

Perustaja ei aio jatkossa kustantaa julkaisua
MV-lehti

MV-julkaisu on kadonnut verkosta. Verkkojulkaisun sivuilla oli tänään iltapäivällä vain virheilmoitus eikä myöskään julkaisun Facebook-sivu toiminut.

Ilja Janitskin -niminen profiili kertoo sosiaalisen median VK-palvelussa , että julkaisulla on maksamattomia laskuja, joista se ei selviä.

– MV:llä on hoitamattomia laskuja, jotka yritän saada tänään vipattua jostakin. Omat rahani / muut tuloni menevät jonnekin täysin muualle, koska iso leikkaus tulossa eikä sairausvakuutusta ole, profiilissa kirjoitettiin.

Profiilin mukaan Janitskin ei itse aio enää kustantaa MV:n julkaisemista, koska hänellä ei ole siihen ”rahkeita.” MV-julkaisu aukeaa kirjoituksen mukaan jo tänään, kun laskut saadaan hoidettua.

Janitskin on MV-julkaisun perustaja. Hänet vangittiin kesäkuussa poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa.

Janitskin vangittiin epäiltynä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, tekijänoikeusrikoksesta, salassapitorikoksesta ja rahankeräysrikoksesta.

Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen on kertonut, että viranomaisten tavoitteena on saada Janitskinista aikaan kansainvälinen etsintäkuulutus Suomeen luovuttamista varten.

MV-julkaisu sulkeutui hetkeksi viime vuoden heinäkuussa, kun palvelintilaa vuokrannut yhtiö irtisanoi sopimuksensa julkaisun kanssa.

MV:n katoamisesta kertoi eilen illalla verkkojulkaisu Como .