MTV Uutisten kysely: Valtaosa keskustan piiripäättäjistä ei halua nähdä Väyrystä puheenjohtajakisassa – "Juna on mennyt jo"

Keskusta

Valtaosa keskustan piiripäättäjistä ei halua Paavo Väyrysen osallistuvan keskustan puheenjohtajakisaan, selviää MTV Uutisten teettämästä kyselystä.

Peräti 84 prosenttia vastanneista ilmoittaa, ettei halua Väyrystä kisaan. Vain 8 prosenttia on myötämielinen Väyrysen suunnitelmille haastaa istuva puheenjohtaja Juha Sipilä. Kantaansa ei osaa sanoa 9 prosenttia vastanneista.

– Paavo Väyrysen juna on mennyt jo. Hän on pyrkinyt 20 vuotta takaisin keskustan johtoon ja se aika on jo mennyt, Pohjois-Karjalan piirin Heli Viiri perustelee MTV Uutisille.

Kansalaispuolueen perustanut Väyrynen on ilmoittanut pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi Sotkamon puoluekokouksessa kesäkuussa.

MTV Uutisten kyselyssä Sipilän asema keskustan johdossa näyttää vahvalta. Enemmistö vastaajista ei halua Sipilälle ylipäätään haastajaa.

Kysely lähetettiin keskustan piirihallitusten jäsenille ja siihen vastasi 173 henkilöä. Vastaukset kerättiin 14.–26.3. välisenä aikana.

 MTV Uutiset