Mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu Pekka Pöyry ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi

Puoluekokous

Keskustan Mikkelin paikallisyhdistys esittää mikkeliläistä kaupunginvaltuutettua Pekka Pöyryä keskusta  varapuheenjohtajaksi. Esitystä tukevat keskustan Itä- ja Etelä-Savon piirihallitukset.

Pöyry on 40-vuotias metsäkoulun opettaja, yrittäjä ja perheen isä. Koulutukseltaan hän on metsätalousinsinööri (ylempi AMK). Hän johtaa puhetta keskustan valtuustoryhmässä Mikkelissä ja on myös kaupunginhallituksen jäsen. Pöyry oli ehdolla edellisissä eduskuntavaaleissa ja seuraavaksi tähtäimessä on paikka maakuntavaltuustossa.

Pöyry haluaa tuoda kentän äänen puolueen johtoon. Varapuheenjohtajan tärkeimmäksi tehtäväksi hän nostaa maakuntien ihmisten kuulemisen ja keskustaperheen yhteen kokoamisen.

– Keskustan voima on vahvassa kenttäväessä omilla kotiseudullaan eri puolella Suomea. Puolueen tulee edistää määrätietoisemmin maakuntien peruskannattajajäsenten tavoitteita, hän linjaa.

Maakuntien luontaiset vahvuudet on Pöyryn mukaan nostettava aivan uudenlaiseen keskusteluun.

– Keskustan on puolueena kyettävä puhuttelemaan ja osallistamaan maakuntien ihmisiä vahvemmin. Paljon on tehtävää ja järjestörakennekin kaipaa uudistusta, hän toteaa.

Pöyry katsoo, että maakuntauudistus antaa mahdollisuuden muuttaa tilannetta maakuntien eduksi, mutta keskittämispolitiikan seuraukset ovat jo heikentäneet haja-asutusalueiden toimeentulon mahdollisuuksia merkittävästi.

Muuttoaalto maakunnasta on voimistunut työn ja palvleuiden keskittyessä kasvukeskuksiin. Pöyry haluaa kääntää kehityksen koko Suomen eduksi.

– Kun maakunnissa voidaan hyvin, koko Suomi voi hyvin. Yhteiskunnan jakautuessa yhä voimakkaammin, on alkiolaisille arvoille selkeä paikka politiikassa. Meidän on pidettävä huolta köyhän asiasta ja maaseudun sekä kaupunkien tasa-arvosta, hän painottaa. Tulevaisuuden yhteiskuntaa rakennetaan yhteisöllisyyden ja tasa-arvon pohjalta, hän alleviivaa.

Keskustan puheenjohtajat seuraavalle kaksivuotiskaudelle valitaan puoluekokouksessa Sotkamossa kesäkuussa. Tähän mennessä ehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet nykyinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen sekä kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen.