Liike Nyt kaappasi riveihinsä entisen puhemiehen ja sinisten kansanedustajan Maria Lohelan, joka ei kuitenkaan ole ehdolla eduskuntavaaleissa 

Liike Nyt

Entinen puhemies ja kansanedustaja Maria Lohela loikkaa Liike Nytin riveihin sinisistä. Hän ei ole ehdolla eduskuntavaaleissa.

Liike Nyt esitteli maanantaina uusia kansanedustajaehdokkaita aiemmin esiteltyjen 48 henkilön lisäksi. Nyt liikkeellä on 74 eduskuntavaaliehdokasta ja kaksi kansanedustajaa.

–  Todellinen valta on puolueissa harvojen käsissä, mutta liikkeessä asia on toisin. Politiikkaan osallistuminen on vietävä lähemmäs niitä, joiden asioita hoidamme, Lohela painotti.

Lohela kertoo myös, ettei ole enää vakuuttunut, että sote-uudistuksella tavoiteltaisiin kansalaisten hyvää, pikemminkin isojen yksityissektorin toimijoiden etua.

Edellisen julkistuksen tapaan muut ehdokkaat eivät ole aiemmin julkisuudesta tuttuja nimiä.

– Kiinnostus liikettä kohtaan on valtavaa. Hakijoita ehdokkaiksi on paljon, ja haastattelut vievät aikaa. Kaikki eivät myöskään sovi liikkeen ehdokkaiksi, Hjallis Harkimo kertoi tiedotustilaisuudessa.

Liike Nytin kansanedustajilla ei esimerkiksi saa olla rikosrekisteriä, ellei rikos ole vähäinen ja tuomiosta kulunut huomattavan pitkä aika.

Ehdokkaat sitoutuvat työskentelemään kansanedustajina korkeintaan kaksi eduskuntavaalikautta. Tämän arvioidaan säilyttävän heidän ymmärryksensä tavallisesta elämästä.

– Välttääkseen nykypolitiikassa tavallisia kaksoisrooleja liikkeen edustajat istuvat vain yksissä vaaleissa valitulla pallilla kerrallaan, liike perustelee linjaustaan.

Julkisessa omistuksessa olevien yhtiöiden hallituksissa ollaan ainoastaan erityisistä pätevyyden ja kokemuksen takia – näin toteutetaan liikkeen tavoitteita poliittisten virkanimitysten ehkäisemisestä ja tutkittuun tietoon perustuvasta päätöksenteosta.

– Tämä on ollut paljon vaikeampaa kuin kuvittelin, Harkimo kertoo ehdokkaiden hankinnasta ja kampanjan aloittamisesta.

Hän lupaa silti kovaa vaalikampanjaa ja kertoo olevansa tyytyväinen ehdokkaisiin ja liikeen oman henkilökunnan tekemään työhön.

– Suurin haaste vaalityössä on raha, Harkimo toteaa.