Korvatunturintietä muistettiin eduskunnan joulurahoissa – Pohjois-Pohjanmaan keskustaedustajat: Pohjoisen liikenneväylät saivat tärkeää rahoitusta

Valtiovarainvaliokunta

Keskustan pohjoispohjalaiset kansanedustajat ovat tyytyväisiä lisärahoihin, joita eduskunta on myöntämässä alueen liikennehankkeisiin.

Valtiovarainvaliokunta esittää niin sanottuja joululahjarahoja eli talousarvioesitystä täydentävää jakovaraa noin 40 miljoonaa euroa, josta liikenteen osuus on reilut 19 miljoonaa euroa.

– Maanteiden ja muiden väylien kunnostus ja kehittäminen ei ole joululahjarahojen varassa, mutta ne ovat lisäys, joilla on mahdollisuus saada tärkeitä, pienempiä hankkeita liikkeelle, sanovat Hanna-Leena Mattila, Juha Pylväs, Pekka Aittakumpu, Mikko Kinnunen ja Juha Sipilä yhteisessä tiedotteessaan.

Pohjois-Pohjanmaalla liikennepuolen jakovaraa suunnataan ensi vuodeksi Siikajoelle, Pudasjärvelle, Kuusamoon, Kiiminkiin ja Kalajoelle.

– Pääpaino tulee olla perusväylänpidon rahoituksessa, johon saatiinkin tällä vaalikaudella 300 miljoonan euron pysyvä vuosittainen lisäys, kansanedustajat sanovat.

Jakovaroista liikennehankkeisiin saadaan 600 000 euroa Siikajoelle Luohuantien peruskorjaukseen, 200 000 Kiiminkiin Koiteli-Huttukylän jalankulku- ja pyöräilyväylän suunnitteluun, 300 000 euroa Pudasjärvelle Sarakylä-Kouva maantien perusparannukseen, 200 000 euroa Kuusamoon Junttilantie-Toranki jalankulku- ja pyöräilyväylän suunnitteluun ja 300 000 euroa Kalajoelle Tapiontuvan alikulkukäytävän rakentamiseen.

Lapin puolella lisärahaa suunnataan muun muassa 200 000 euroa Savukoskelle Korvatunturintien perusparannuksen suunnitteluun.

– Näin joulun alla on tärkeä huolehtia, että myös joulupukki ja tontut pääsevät sujuvasti liikkeelle, kansanedustajat toteavat.

Raahelaiset kansanedustajat Hanna-Leena Mattila (kesk.) ja Katja Hänninen (vas.) iloitsevat valtiovarainvaliokunnan päätöksestä tukea maantien 8043 peruskorjausta välillä Rantsilantie 807—Luohuankylä Siikajoella. Hankkeen kokonaiskustannus on arviolta 600 000 euroa.

Mattilan ja Hännisen mukaan Luohuantie on erittäin huonossa kunnossa ja aiheuttaa jatkuvasti vaaratilanteita. Tien kunto estää jo turvallisen kulkemisen ja pelastustoimen kylälle.

Kansanedustajat kiittävät valiokunnan keskustalaisia, sosiaalidemokraattisia ja vasemmistoliiton edustajia, joiden mielestä Luohuan maantien peruskorjaaminen on tarpeellista turvallisuusperusteilla. Tie toimii noin 350 Luohuan kylän asukkaan väylänä kuntakeskukseen. Kylällä on koulu ja yritystoimintaa, mm. Rakennusliike Lehdon tehdas, vahvaa maataloutta sekä kymmeniä pienyrityksiä.