Korona mullisti maksutavat käteistä rakastavassa Saksassa – korttimaksut nousevat käteisen ohi

Saksa

Saksassa tapahtuu tänä vuonna historiallinen käänne, kun korttimaksut nousevat ensimmäistä kertaa käteismaksujen ohi. Tutkimusyhtiö Euromonitor Internationalin mukaan muutos sai vauhtia koronapandemiasta, jonka myötä kuluttajat muuttivat tapojaan.

Saksassa käteinen on sitkeästi pysynyt tärkeimpänä maksuvälineenä, vaikka naapurimaissa kortti- ja lähimaksut ovat nousseet ylivoimaisesti suurimmiksi maksutavoiksi.

Koronaviruksen leviäminen muutti kuluttajien mielen, ja monet eivät enää halunneet koskea kädestä toiseen liikkuvia kolikoita ja seteleitä. Saksan hallitus antoi muutokselle lisävauhtia nostamalla lähimaksujen ylärajan 50 euroon.

Euromonitorin tutkimuksen mukaan nuoremmat ikäluokat ovat iäkkäämpiä valmiimpia luottamaan uusiin maksutapoihin, kuten kännykkämaksuihin.

Saksan keskuspankin mukaan noin kolme neljännestä korttimaksuista tehdään maksukorteilla, luottokorttien suosio on vähäisempi.

Saksassa löytyy edelleen pieniä liikkeitä, joissa korttimaksuja ei oteta vastaan, mutta niiden määrä on vähenemään päin.