Kokoomuksen Orpon mukaan kuntavaalituloksessa näkyy ihmisten huoli taloudenpidosta

Kuntavaalit

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo selittää puolueen hyvää kuntavaalitulosta ihmisten tyytymättömyydellä hallituksen politiikkaan. Kokoomusta äänestettiin hänen mielestään sen takia, että ihmiset halusivat muutosta.

Kokoomus säilytti selvästi paikkansa kärkipaikalla 21,4 prosentin kannatuksella, kun äänistä oli laskettu lähes 95 prosenttia. Puolue oli parantamassa asemiaan viime vaaleista 0,7 prosenttiyksikön verran. Kokoomus säilytti paikkansa kuntavaalien ykkösenä neljänsissä vaaleissa peräkkäin.

Pitkin iltaa puoluejohtaja kiitteli kokoomuksen yli 6  000:ta ehdokasta. Hyvän tuloksen pystyi hänen mukaansa ennakoimaan tunnelmasta vaalikentillä.

–  Toinen asia, mikä tuli vastaan vaalikentillä erittäin paljon oli se, että suomalaiset halusivat muutosta Suomen hallituksen politiikan linjaan. Kokoomus on siinä selkeä vaihtoehto, Orpo sanoi.

Valtakunnan politiikassa ihmisiä huolettaa hänen mielestään ”vastuuton taloudenpito”.

Kokoomus on säilyttämässä paikkansa myös Helsingin suurimpana puolueena. Helsinki saa Orpon mukaan Juhana Vartiaisesta erinomaisen pormestarin.

–  Hän on talousmies, hänellä on kokemusta johtamisesta ja hän on äärettömän hieno persoona. Helsinki ja helsinkiläiset saavat hänestä todella hyvän pormestarin.